Ana Sayfa » Belediyeler
Bağcılar'da 10 Bin kişi Gönül Sofrası’nda
06 Ağustos 2013 Salı 21:36
Bağcılar Belediyesi’nin Bağcılar Meydanı’nda düzenlediği iftar sofrası 10 bin ilçe sakinini bir araya getirdi

                   10 Bin kişi Gönül Sofrası’nda Orucunu Açtı  

     
 
Bağcılar Belediyesi’nin Bağcılar Meydanı’nda düzenlediği iftar sofrası 10 bin ilçe sakinini bir araya getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Gönül Sofrası”nda buluşan binlerce ilçe sakinine “hoş geldin” dediler.
Bağcılar Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçe sakinlerini “Ramazan Çadırı İrfan Sofrası” ve “Mahalle İftarları”nda buluşturdu. Her akşam “Ramazan Çadırı İrfan Sofrası”nda birlikte iftarını açan üç bine yakın ilçe sakini teravih namazı sonrası da sosyal ve kültürel ağırlıklı programları izliyorlar. Aralarında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Prof. Dr. Faruk Beşer gibi tanınmış ilahiyatçılar ile Orhan Hakalmaz ve Dursun Ali Erzincanlı’nın da aralarında bulunduğu sanatçılarının katıldığı programları izleyen ilçe sakinleri Ramazan ayının huzurunu ve mutluluğunu yaşadılar.
                   
           “10 BİN KİŞİ BAĞCILAR MEYDANI’NDAKİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU”                                 
 
Bağcılar metrosunun hizmete girmesiyle yenilenen Bağcılar Meydanı bu Ramazan ayında dev bir iftar sofrasına ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 10 bin ilçe sakininin katıldığı iftar programına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı. Topbaş ve Çağırıcı kendilerine sevgi gösterisinde bulunan ilçe sakinlerini selamlayarak “hoş geldiniz” dediler.
 
 
 
                BAĞCILAR METRO İLE DEĞER KAZANDI
İftarın ardından meydanı dolduran kalabalığa hitap eden Başkan Kadir Topbaş, 90’ların başında altyapısı olmayan, suyu akmayan ve çamurla hatırlanan ilçenin şimdi İstanbul’un parlayan yıldızı olduğunu söyledi. Bir ay önce Başbakan Erdoğan ile birlikte açtıkları Bağcılar-Başakşehir Metrosu ile ilçenin daha da değer kazandığını vurgulayan Kadir Topbaş şöyle konuştu;
“Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu da Bağcılar’dan geçecek. Bu iki metroyla İstanbul’da istediğiniz noktaya raylı sistemle hızlı ve konforlu bir şekilde gidebileceksiniz. 29 Ekim’de açılışını yapacağımız Marmaray ile bağlandığında ise Çin’den Londra’ya kadar raylı sistemle seyahat etme imkanı sunacak. Şu anda İstanbul’daki metroları günlük toplam 2 milyona yakın kişi kullanıyor. Bu rakam 2016’da 7 milyona, 2019’da ise 11 milyona ulaşacak. Bu nasıl bir proje ve nasıl bir vizyon. İstediğiniz her yere sıkıntı çekmeden ulaşabileceksiniz.”
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Kadir Topbaş, yaptığı konuşmada Bağcılarlılarla aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Geçmişte Bağcılar’a İlçe Başkanı olarak ta hizmet verdiğini hatırlatan Topbaş, ilçeye başta metro ve tramvay olmak üzere çok önemli yatırımlar kazandırdıklarını kaydetti. Topbaş, “Bağcılar’ı hak ettiği yere getirmeye çalışıyoruz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Ramazan Bayramınızı kutluyorum.” diye konuştu.
 
 
                    “AK PARTİ HÜKÜMETİNDE ÜLKEMİZ KALKINDI”             
 
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, geçmişte Bağcılar’a hizmet verenlerin bugün Türkiye’yi yönettiğini vurgulayarak, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş Bağcılar İlçe Başkanı ben de Bağcılar Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapmıştım.” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti hükümetinin ülkeyi kalkındırdığına dikkat çeken Çağırıcı, “Türkiye bugün dünyada hem ekonomik hem de siyasi anlamda söz sahibi ülke konumuna yerleşmiştir” dedi. 
Belediye olarak büyük yatırımlara ve hizmetlere devam ettiklerini de ifade eden Çağırıcı,  “Ramazan Çadırı İrfan Sofrası” ve “Mahalle İftarı”nda binlerce Bağcılarlı’yı bir araya getirdikerini belirtti. Çağırıcı, “Dostluk ve kardeşlik ortamında mukaddes ayın bereketinden faydalanıyoruz. Hemşehrilerim kurulan “Gönül Sofrası”nda kardeşlik ve dostluk ortamında iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Şimdi de Bağcılar Meydanı’nda on bin hemşehrimle birlikte iftar sofrasında buluştuk. Bize bu fırsatı verdiği için Allah’a şükrediyorum.” diye konuştu.   
 
Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın da katıldığı programda Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Ezan’ın okunmasıyla binlerce ilçe sakini huzur ve mutluluk içerisinde oruçlarını açtılar. 


Kaynak: Abdurrahman ADA Etiketler : bağcılar, belediyesi,, lokman, cağırıcı,, kadir, topbaş,, ibb,, abdurrahman, ada,, vatan, giresun,, bağcılarda, 10, bin, kişi, iftar, yaptı,


Bu Haber Toplam 20741 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: