Ana Sayfa » Belediyeler
Bağcılar Ramazan Çadırında Bayramlaştı
09 Ağustos 2013 Cuma 23:47
Bağcılar’da “Ramazan Çadırı İrfan Sofrası”nda ve mahalle iftarlarında bir ay boyunca iftarlarını açan, teravih namazı sonrası düzenlenen kültürel ve sosyal içerikli etkinlikleri izleyen ilçe sakinleri

                                “RAMAZAN ÇADIRINDA BAYRAMLAŞMA COŞKUSU”
                                                  
Bağcılar’da “Ramazan Çadırı İrfan Sofrası”nda ve mahalle iftarlarında bir ay boyunca iftarlarını açan, teravih namazı sonrası düzenlenen kültürel ve sosyal içerikli etkinlikleri izleyen ilçe sakinleri Ramazan Bayramı’nda düzenlenen program sırasında bayramlaştılar.
Bağcılar İlçe Sakinleri bayram sabahında gül kokulu camilerde bayram namazlarını kıldılar. Namaz sonrasında Myanmar, Mısır, Irak ve Suriye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde zulüm ve eziyet gören Müslümanlar için dualar okundu. Ardından Bağcılar Belediyesi’nin kurduğu bir ay boyunca sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlendiği “Ramazan Çadırı İrfan Sofrası”nda bayramlaşma programı düzenlendi. Yüzlerce ilçe sakini çadırda toplanarak birbirlerinin bayramlarını kutladılar.
 
                                 “DÜNYADA HUZURA MUHTAÇ ÇOK SAYIDA ÜLKE VAR”
AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca programın açılışında yaptığı konuşmada, dünyada huzura muhtaç çok sayıda ülke olduğunu belirterek, “Ramazan Çadırı’ndaki şu huzura Kerkük, Suriye, Arakan, Mısır ve Irak’taki Müslümanların ihtiyacı var. En önemlisi bizim onlar için ne yapmamız gerektiğidir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Libya, Mısır, Arakan gibi aklınıza gelebilecek her coğrafyada haksızlıklar karşısında susmamıştır.” diye konuştu. Gazze’de, Filistin’de oluk oluk Müslüman kanı aktığına dikkat çeken Karaca, dünyanın hiçbir ülkesinden ses çıkmamasına rağmen Başbakan Erdoğan’ın, ‘Tek başımıza kalsak ta hiç olmazsa adam gibi ölürüz’ dediğini hatırlattı.
                                 “AŞIK VEYSEL KIZILAY MEYDANI’NA ALINMAMIŞTI”
Bir vakitler Kızılay Meydanı’na köylülerin girmesinin yasak olduğunu hatırlatan Karaca, ünlü halk ozanı Aşık Veysel’in de bu meydanda dayak yediğini belirterek, “Bugünkü Türkiye’de ise rahmetli Neşet Ertaş, sazıyla ve sözüyle Cumhurbaşkanımızın makamında yerini aldı.” dedi.
Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır da konuşmasında, iftar çadırının mükemmel bir tesis olduğuna dikkat çekerek, “Burada sadece iftar açılıp evlere gidilmedi. Her akşam iftardan sonra programlar düzenlendi. Bu programlar sırasında Ramazan’ın sosyal ve kültürel yönünün olduğu da anlaşılmış oldu.” dedi.
                                  “YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA İFTAR VERDİK”
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında, 18 yıl önce ‘Bağcılar’da Ramazan Farklı Yaşanır’ diye yola çıktıklarını hatırlatarak, Ramazan Çadırı’nda teravih sonrasında irfan sofrası geleneğini sürdürdüklerini belirtti. Bir vakitler kıl çadırlardaki kurulan iftar sofralarının şimdi klimalı çadırlarda kurulduğunu ifade eden Çağırıcı, her geçen gün ilginin arttığı dolu dolu programlar yaşadıklarını söyledi. Binlerce ilçe sakininin mahalle iftarlarında buluştuğunu anlatan Çağırıcı, yurt dışında Kazakistan’ın Almaata, Almanya’nın da Köln ve Hamm kentlerinde gönül sofraları kurduklarını kaydetti. Şehitlik ziyaretinin ardından Çanakkale ve Edirne’de Selimiye Camii bahçesinde sofra kurduklarını da ifade eden Çağırıcı, İslam ülkeleri başta olmak üzere bu Ramazan’da da kan ve gözyaşı olduğuna dikkat çekti. Çağırıcı, şöyle konuştu:
“Bağcılar 750 bin nüfusuyla gönül insanlarının yaşadığı bir ilçe. İnsanlarımız, bugüne kadar ilçemize daha iyi bir yaşam için taşınmamış. Buraya gelen insanlar önceden bedeller ödediler ki, değişim ve dönüşüm sürecini hızlı yaşıyoruz. Kimisi Güneydoğuda zulümden kimisi yoksulluktan kimisi Kazakistan’dan, kimisi Selanik başta olmak üzere Balkan coğrafyasındaki zulümden kaçıp geldi. Farklı kültürlerin bir araya geldiği bir yerin adıdır Bağcılar.
                                              “ÖKSÜZ VE YETİMLERİ SEVİNDİRDİK”
 Hayırseverlerin de yardımıyla Pakistan’a 60 haneli köy inşa ettiklerini, Gazze’de bir cami inşaatını başlattıklarını kaydeden Çağırıcı, Arnavutluk’ta 2 bin, Bağcılar’da da 1300 öksüz ve yetimi giydirdiklerini sözlerine ekledi. . AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk , de dünyanın bir çok ülkesinde Müslüman kanı akıtılmasından dolayı Ramazan Bayramı’na hüzün içerisinde girdiklerini ifade etti. Öztürk, Bağcılar Belediyesi’nin mahallelerde kurduğu gönül sofralarında komşuluk ilişkilerinin geliştiğini de ifade etti. SP İlçe Başkanı Beşir İstemi de konuşmasında vefat eden Fenerbahçeli milli futbolcu Selçuk Yula ile emekli diplomat İnal Batu’ya Allah’tan rahmet diledi. İstemi, şehitlerimizi de anarak gazilere de sağlıklı bir ömür temennisinde bulundu
Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın, dua okuduğu bayramlaşmaya ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Abdurrahman Uçak, cami imamları, STK temsilcileri ile meclis üyeleri katıldı. Tören sonunda ilçe sakinlerine ikramda bulunuldu ve çocuklara oyuncak dağıtıldı.
 


Etiketler : Bağcılar’da, “Ramazan, Çadırı, İrfan, Sofrası”nda, ve, mahalle, iftarlarında, bir, ay, boyunca, iftarlarını, açan,, teravih, namazı, sonrası, düzenlenen, , Lokman, , cağırıcı, abdurrahman, ada, vatan, giresun, gazetesi,


Bu Haber Toplam 10290 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: