Ana Sayfa » Güncel
Bağcılar Belediyesi'nden Üç Önemli Haber
27 Temmuz 2013 Cumartesi 15:07
Ramazan Çadırı İrfan Sofrası, Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencilerinin sergiledikleri tiyatro oyunları, okudukları ilahiler ve sundukları sema gösterileriyle renklendi.

.  Ramazan Çadırı’nı dolduran Bağcılarlıların takdirini toplayan Bilgi Evleri öğrencileri, sahnede kaldıkları iki saat boyunca bilgi ve becerilerini ortaya koyarak mukaddes ayın anlamına uygun bir program sundular.

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri,  “Ramazan Çadırı İrfan Sofrası” programında ortaya koydukları aktivitelerle davetlilerin alkışını topladılar. Konuk sunucu olarak katılan STAR ARTI FM’den Bilo Ağa’nın esprileriyle renklenen programda kalabalık öğrenci grubundan oluşan ekip, Hacivat-Karagöz gölge oyunundan Semazen’e kadar çok zengin içerikli bir program sundu.

Bağcılarlıların yoğun ilgi gösterdiği “Ramazan Çadırı-İrfan Sofrası” programlarında Bilgi Evleri öğrencilerinin gösterileri vardı. Yaz döneminde 23 bin 819 öğrencinin sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunduğu Bilgi Evleri öğrencilerinin okudukları ilahiler, sergiledikleri tiyatro gösterileri ve sundukları gölge oyunları büyük beğeni topladı.

                   “BİLGİ VE BECERİLERİNİ SERGİLEDİLER”

Programın başında iki öğrencinin sergilediği skeçte “Kur’an- Kerim’ in okunması ve doğru anlaşılması” konusu işlendi.  “Aşuk ile Maşuk” gösterisinin ardından iki öğrenci davul eşliğinde Ramazan Manileri okudu.  Daha sonra sahne alan Çocuk Semazen Grubu’nun sergilediği sema gösterisi de davetlilerce dakikalarca alkışlandı.  Programın son bölümünde ise 30 öğrenciden oluşan İlahi Grubu’nun okuduğu ilahiler davetliler tarafından ilgiyle dinlendi. 

Programda davetlilere ayrıca Bağcılar Belediyesi’nin “Hayatımıza Işık Tutan Nasihatler” adlı kitabı dağıtıldı.  Programla ilgili duygularını paylaşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bilgi Evleri öğrencilerini gösterdikleri başarılarından dolayı kutladı. Başkan Çağırıcı, Bilgi Evleri’nde uzman öğretmenler eşliğinde eğitim gören çocukların bilgi ve becerilerinin geliştiğini ifade etti.

 

***** Engelli Öğrenciler

Kur’an-ı Kerim’i Gözleriyle değil,

parmaklarıyla okudular.

 

- Görmeyen gözleriyle  geceyi aydınlattılar

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinliklerine yoğun ilgi devam ediyor. Her akşam farklı konu ve konukların katıldığı Ramazan Çadırı anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı.

 

Kral FM’in programcılarından  Afrikalı Ali’nin sunduğu programda, Bağcılar Hazreti Osman Kur’an Kursu görme engelli öğrencilerinin sunumları izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Yaşları 7 ila15 arasında değişen Kur’an kursu öğrencileri, gecede Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuduktan sonra, gruplar halinde ilahiler söylediler.

 

Gecede en çok ilgi gören ise Feride Bozgöz ile Hilal Akman adlı engelli öğrencilerdi. Özel olarak hazırlanmış kabartma (Braille alfabesi ile yazılan) Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyan iki kız öğrenci seyirciden yoğun alkış aldı.

 

Programda görme engelli 8. sınıfı öğrencisi Lütfi Kerim Mazı, Haşr Suresi’ni kıratine uygun bir şekilde ezbere okudu. Kerim sesiyle salonu adeta etkisi altına aldı. Programda bazı seyircilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Öğrencilerin ‘seni görmeyen gözü neyleyeyim’ isimli ilahiyi okumasının ardından  Bağcılar Belediyesi’nin Engelliler Sarayı’ında eğitim gören öğrencilerin gösterisiyle devam etti. Programda engelli semazen öğrenciler sema gösterisi bulundu. Programa katılan bütün engelli öğrencileri tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ’’Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i engelli kardeşlerimizden dinlemek ayrıca huzur verici. Ailelerini ve öğretmenlerini tebrik eder engelli kardeşlerimize başarılar dilerim.’’ dedi. Program Yetenekliyiz Biz Müzik Grubunun  ilahiler ve kasideler okuması ile sona erdi.

 

***** BAĞCILAR ÇİFLİK MEYDANI

 

 

 

            “Çiftlik Meydanı göz kamaştırıyor”

 “Kentsel Dönüşüm Projesi”nin hızla faaliyete geçtiği Bağcılar ilçesi bu değişim ve dönüşüm faaliyetlerine paralel peyzajı ve çevre düzenlemesi yapılan parkları ve bahçeleriyle adından söz ettiriyor.  Yıllar önce atık suların boşaldığı Tavukçu Deresi’nin kenarında bulunan Çiftlik Meydanı da yapılan düzenleme çalışmaları sonucu göz kamaştırıcı bir parka dönüştü.  Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Düzenlemesi tamamlanan Çiftlik Meydanı da mükemmel peyzajıyla, ışıklı ve müzikli süs havuzuyla ilçemize ayrı bir zenginlik katıyor.” diye konuştu.  

İstanbul’un en kalabalık nüfusuna sahip olan Bağcılar ilçesinin vizyonu olarak öne çıkan yeşil parklarına bir yenisi daha eklendi.  Yavuz Selim, Fatih ve Demirkapı mahallelerinin kesiştiği kavşakta bulunan Çiftlik Meydanı‘nda 80 gün önce başlatılan çalışma tamamlandı.  Yoğun çalışma sonucu Bağcılar Çiftlik Meydanı bambaşka bir görünüme kavuştu. Toplam 1300 metrekarelik alanın 900 metrekaresi sert zemine ayrılırken, 400 metrekaresi de çimlendirildi.  Göz kamaştırıcı bir görüntüye kavuşan meydanın 120 metrekaresini  oluşturan havuzda “müzikli su oyunları” gerçekleştiriliyor.  Meydanın çevresine de Bağcılarlıların oturup dinlenmesi için banklar konuldu. 

                                “PEYZAJ VE HAVUZ GÖZ KAMAŞTIRIYOR”

Otoparklı yeni yapıların inşa edildiği metro ve tramvayın hizmet verdiği Bağcılar’ın artık daha güzel olduğuna ve kaliteli göç aldığına dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu sebeple hemşehrilerinin hak ettiği çevreye kavuşması için çalıştıklarını ifade etti. İlçenin yenilenen binaları, yeşil park ve bahçeleri ve geniş yollarıyla çağdaş bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Çağırıcı, bunun bir örneğinin yenilenen Bağcılar Çiftlik Meydanı olduğunu ifade etti. Çağırıcı, duygularını şöyle ifade etti:

“Parkımız hem göze hem de gönle hitap eden bir park oldu. Süs havuzumuzda müzikli ve ışıklı gösteriler düzenleniyor.  Mükemmel bir peyzaj düzenlemesi sonucunda da hemşehrilerime layık bir park oluşturduk. Onları hem rahatça dinlenebilecekleri  hem de gözlerini dinlendirebilecekleri parka kavuşturduk.  Projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz”

Almanya’nın Hamm Anakent Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Peterman’ın hediye ettiği fil heykelinin de yerleştirildiği parkın dört bir yanı mevsimlik begonya, şakayık ve kadife çiçekleri ile süslendi. Ayrıca ladin, manolya, bodur ve mavi ladin de dikildi.

 



Etiketler : Bağcılar, Belediyesi'nden, Üç, Önemli, Haber,


Bu Haber Toplam 9401 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: