Ana Sayfa » Güncel
BABAESKİ ŞEHİTLERİ MEZARLARI BAŞINDA ANILDI
23 Eylül 2021 Perşembe 22:21
Babaeski’nin Pancarköy Köyü’nde 1981 yılında gerçekleştirilen “Sonbahar ilk Hedef 81 Tatbikatında F-5 Savaş uçanın Askeri birliğin üzerine düşmesi sonucu 1 Pilot Yüzbaşı ve 64 Asker şehit olmuştu.

Babaeski’nin Pancarköy Köyü’nde 1981 yılında gerçekleştirilen “Sonbahar ilk Hedef 81 Tatbikatında F-5 Savaş uçanın Askeri birliğin üzerine düşmesi sonucu Şehit olan pilot yüzbaşı ve 64 asker için Anma töreni düzenlendi.

 Şehit düşen Askerler arasında Eynesil Kemaliye Köyü Nüfusuna kayıtlı  Mehmet Civakta bulunuyordu bu bağlamda her  23 Eylülde  yeğenleri olan Mustafa Civek başta olmak üzere dayılarını ve amcalarını anmak ve fatiha okumak için 40 yıldır Kırklareli Babaeskiye giderler yine bu yılda aynı hassasiyetle törendeki yerlerini aldılar. Kemaliye köyü dernek başkanı Mustafa Civek tarafından Şehitiliğin yapılmasında öncülük etip katkı yapan iş insanı Yaşar Kaptan Çebiye Plaket taktim ettiler. Bizde gazete olarak Babaeski  Pancarköy şehitlerini Rahmet ve Minnetle anıyoruz Mekanları ve Makamları Cennet Ruhları Şad olsun.

Haber: Aydın Kömürcü

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 2910 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: