Ana Sayfa » Duyurular
Aykut Gezmiş'e Büyük İlgi Var
18 Mart 2011 Cuma 00:33
İnş. Müh. Aykut Gezmiş Keşap'ta, işsizliği ve yoksulluğu çözecek projelerinin hazır olduğunu ve halkın iktidarını kuracaklarını ifade etti.

Herkesi doğduğu yerde doyuracağız, göçü durduracağız.

CHP Giresun Milletvekili aday adayı İnş. Müh. Aykut Gezmiş, işsizliği ve yoksulluğu çözecek projelerinin hazır olduğunu belirterek “CHP iktidarı, doğduğu yerde doyuracak ve göçü durduracak” dedi.

Gezmiş, katıldığı Keşap İlçe Danışma Kurulunda yaptığı konuşmada seçime en hazır parti olduklarını ifade ederek “Seçim hazırlıklarını büyük oranda tamamladık. Propaganda sürecini en iyi şekilde yöneteceğiz ve seçim meydanına öyle bir ineceğiz ki herkes şaşıracak” ifadelerini kullandı.

           AKP GİRESUN’U ADETA SAVAŞTAN ÇIKMIŞ HALE GETİRDİ

AKP döneminde sanki bir savaşa girmişde kaybetmişiz gibi tahribat meydana geldiğini, fabrikaların kapandığını, turizmin gerilediğini savunan Gezmiş, “Giresun’da ki fabrikaların çoğu kapandı. AKP iktidarı döneminde yani son 9 yılda 10.000' in üzerinde kişi işini kaybetti. Yine üreticinin güvendiği Fiskobirlik devre dışı bırakılarak çiftçi, vahşi serbest piyasanın avucuna itildi. Yıldan yıla işsizlik artınca da büyük şehirlere göç başladı ve nüfusumuz azaldı” şeklinde konuştu.

AİLE SİGORTASIYLA YOKSULLUĞU YENECEĞİZ

Partisinin en önemli hamlesi Aile Sigortası’nı da anlatan Aykut Gezmiş, “Ülkede yoksulluk sınırının altında yaşayan 15.5 milyonun üzerinde insan yani 3.650.000 aile var. Bu rakam Giresun özelinde yaklaşık 22 bin aile yani 100 bin kişidir. Biz bu aileleri aile sigortası kapsamına alarak, ailenin durumuna göre kademeli olarak 600 TL ile 1.250 TL arasında aylık maaş vereceğiz. Yani Giresun'da yaklaşık olarak 22 bin aile, aile sigortası kapsamında maaş alacaktır bu da yaklaşık olarak 100 bin kişiye denk gelmektedir. Bunda kararlıyız ve başarılı olacağımızdan eminiz. İşin kaynağına gelince; aile sigortasının bütçeye getireceği ilave yük, yıllık olarak 8 milyar TL olup bu bedel yıllık bütçenin yaklaşık % 2'sine denk gelmektedir. Eğer yolsul halkımız için bu kadar kaynağı oluşturamayacaksak halkın iktidarını kurmuş olmayız ki. Doğru yönetim, kayıp-kaçakların önlenmesi, gönüllü katılımın arttırılması, kayıt dışılığın önlenmesi gibi hamlelerle bu kaynağın önemli bir kısmını zaten sağlayacağız. Bununla birlikte biz insanları tembelliğe alıştırmayacak, kalkınma hamlesiyle iş imkanlarını arttıcak ve öncelikle aile sigortası kapsamındakilerin işsizlik sorunu çözerek bu kapsamdan çıkmasını sağlayacağız. Böylece her geçen yıl aile sigortasından bütçeye gelen yük de azalmış olacaktır.” dedi.  

 
            KALKINMA PROGRAMIYLA İŞSİZLİĞİ ÖNLEYECEĞİZ
 
         Aykut Gezmiş, aile sigortasına paralel olarak kalkınma hamlesiyle, insanların doğduğu yerde doymasını sağlayacak projelerinin de hazır olduğunu ve bu projelerinin de ayağının yere sağlam bastığının altını çizerek “Becerikli olmaya ve çalışmaya ihtiyacımız var. Bunu da başaracak kadrolara sahibiz. Fındığa dayalı mamül sanayisini, deniz ve yayla turizmini bölgesel ve sektörel süper teşviklerle destekleyerek işsizliği önleyeceğiz. Yani insanlara balık vermeyeceğiz balık tutmayı öğreteceğiz, 12 Haziran’da halkın iktidarını kurarak ilk adımımızı atacağız” ifadelerini kullandı.
 

            KEŞAPLILAR GEZMİŞ’E YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

CHP Keşap İlçe Başkanı Metin Öztürk ve üyelerin de görüşlerini belirttiği oldukça kalabalık toplantı soru cevap şeklinde devam etti.



Etiketler : Aykut, Gezmiş'e, Büyük, İlgi, Var,


Bu Haber Toplam 6786 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: