Ana Sayfa
Arazisinden Geçen Yolu Trafiğe Kapattı
27 Haziran 2010 Pazar 18:07
Yağlıdere'de Nazmi Kırlak isimli vatandaş,arazisinden geçen yolu trafiğe kapattı.İlçenin Sağsıağzı mevkisindeki arazisinden yol geçen Nazmi Kırlak,özel mülktür girilemez tabelası koyduğu yolu kapattı.

Kırlak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıl önce babasının, ilçe ile köylerin ulaşımını sağlayan noktada bulunan arazilerinin bir kısmına yol yapılması için geçici olarak izin verdiğini belirtti.

   Çalışmaların tamamlanmasıyla arazilerinin kendilerine teslim edilmesini beklediklerini, ancak geçen 10 yıla rağmen böyle bir gelişme yaşanmadığını savunan Kırlak, ''Dönemin belediye yetkilileri 687 metrekarelik arsanın 300-400 metrekaresinin geri verileceğini, yola kalan kısmın ise istimlak edileceğini söylemişlerdi. Fakat böyle bir gelişme olmadı.

   Tarla olarak kullandığımız arazinin bir kısmının yola dönüştürülmesi dolayısıyla maddi zarara uğradık'' dedi.  Kırlak, iyi niyetlerinin suistimal edildiğini ileri sürerek, ''Bu nedenle de artık yolu kapatma kararı aldık. İlgililerle yaptığımız görüşmelerden herhangi bir sonuç alamadık. Artık hakkımızı mahkeme yoluyla arayacağız'' diye konuştu.Yolu kapatmaktan kendisinin de çok hoşnut olmadığını anlatan Kırlak, yolu toprak taşıyarak yeniden tarlaya dönüştüreceğini kaydetti.

   Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu ise Yağlıdere çevre yolunda çalışmalara başlandığını belirterek, ''Mağdur durumda olan vatandaşlarımıza gerekenin yapılması için Karayolları ile görüşmelerimiz sürüyor. Vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Bundan sonraki aşamada yol üzerinde ki arsa sahibi ile anlaşarak çalışmalara kalınan yerden devam edilecek'' dedi.

     Yolun trafiğe kapalı bulunması dolayısıyla, ilçe merkezi ile köylerle ulaşım eski yoldan sağlanıyor. 

                Haber : Fatih Özdemir



Kaynak: yağlıdere.com Etiketler : Arazisinden, Geçen, Yolu, Trafiğe, Kapattı,


Bu Haber Toplam 8072 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: