Ana Sayfa » Duyurular
Anadolu Birliği Diyarbakır'da
31 Aralık 2012 Pazartesi 12:35
Anadolu Birliği Platformu yöneticileri, ''Diyarbakır nefes alırsa, Türkiye nefes alır'' sloganı ile Defne ağacı dikmek için gittikleri Diyarbakır izlenimlerini anlattılar.

Anadolu Birliği Sivil Toplum Kuruluşları

Diyarbakır çıkartması…

Sıtkı ADA (GİRDEF) Oradaydı...

 

BARIŞ VE SEVGİ DİLLERDEN DÜŞMÜYOR AMA ...

NEDENSE BİR TÜRLÜ SAĞLANAMIYOR ...

İstanbul - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde düzenlenen toplantıda; Anadolu Birliği Sivil Toplum Kuruluşları, Diyarbakır’a yaptıkları gezi ile ilgili izlenimlerini ve gezi sonrası yaşadıklarını anlattılar. Diyarbakır’a gitmelerinden dolayı tepkiler ve üstü kapalı tehditler aldıklarını ifade eden grup; bu ülkede bir ilden diğerine gitmek için kimseden izin almayacaklarını ve gideceklerini söylediler.

TOPLANTIDA GİRESUN'DAN SITKI ADA (GİRDEF) VARDI.

Toplantıda konuşan Trabzon Federasyon Başkanı Haydar Dulkadiroğlu “Diyarbakır gezimiz, Hatay Asi-Der’in önerisi ile Defne ağaçları dikme projesi çerçevesinde gerçekleşti. Gittiğimiz dönemde ölüm oruçları vardı, gündem sıcaktı. Bazı arkadaşlar bu durumu farklı yorumladır. 15 il yöneticisi ile gidecektik, bu sayı 7’ye indi… Fakat biz Diyarbakı’a sadece dostluk adına gittik ve dostluk gördük. Öyle televizyonlarda anlatıldığı gibi görmedik. Valiliği, Beldiye Başkanlığını, STK’ları, esnafları ve vatandaşları ziyaret ettik. Nisan ayında Diyarbakı’a yine gideceğiz. Bu kez Giresun’un fındığını, Amasya’nın elmasını, Trabzon’un karayemişini dikeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Giresun Federasyon Başkanı Sıtkı Ada ise “Diyarbakır’da halk ve insanlar bizim gibi düşünüyor. Gece 11-12’lerde Diyarbakır sokaklarında dolaştık. Hiç kimse burada ne arıyorsunuz demedi, dememelide… Burası dışarıdan gösterildiği gibi değil.. Önümüzdeki dönemde Diyarbakır’da bir kaynaşma gecesi yapmayı planlıyoruz. Ayrıca İstanbul’da 81 ilin STK’larını bir araya getirerek bir program organize etmeyi planlıyoruz.

Amasya Dernekler Federasyon Başkanı İsmail Aktaş “Kardeşlik projesinde Amasya olarak bizde yer almak istedik. Diyarbakır’da nereye gittiysek ilgi ile karşılandık. Orada bize ilgisini eksik etmeyen dostlara teşekkür ediyorum” dedi.

Hatay Asi-Der Başkanı Huzdat Hatay ise “Aslında Diyarkaı’a giderken korku ile gittim. Ama iyi ki gitmişim. Dönerken ağlayarak döndük. Burada halk barıştan yana… Halkı bıraksınlar birbiri ile konuşsun, gitsin gelsin yeter…”

Van Gölü Dernek Başkanı Yusuf Tunçil ise “Demokrasi ve insan hakları adına konuşan herkes gibi bizde, kardeşliğe dokunma adına Diyarbakır’a gittik. STK’lar olarak birlikte yaşam kültürünü anlatma adına oradaydık. Diyarbakır nefes alırsa, Türkiye nefes alır dedik. Ve Diyarbakır’a yeşil adına, Defne ağaçları diktik” dedi.

Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Aydın Gürhan ise “Bin yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara karşı, kardeşliğimizin devam edeceğini sergilemeyiz” dedi.

Diyarbakır Amed Dernekler Federasyonu Başkanı Murat Gökhan ise “Kardeşlik adına Diyarbakır’a gelen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. STK’lar vicdani olarak hareket etmeli. Duygudaş olarak hepsi bizimdir olarak bakmalıyız. Arkadaşlarımız Diyarbakır’a doğal bir ziyaret yaptılar. Bazıları bunu farklı algıladı. Bu ülkede kardeşliği STK’lar sağlar" dedi.

Heyetin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile de görüşmesi tepkilere neden olmuştu.

Özel Haber - www.giresunlular.com


Etiketler : Anadolu, Birliği, Diyarbakır'da,


Bu Haber Toplam 19425 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: