Ana Sayfa » GİRESUN
Alucra'lı Çiftciler Urfa'da
17 Ocak 2011 Pazartesi 19:43
Alucra Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Mesudiye Mahallesi Muhtarlığının organize ettiği 3 günlük geziyle bir grup çiftci Urfa Ceylanpınar üretme çifliğinde incelemelerde bulundular.

Alucralı Çiftciler Modern Hayvancılığı Urfa'da İncelediler

 

İlçemiz çiftcilerinden oluşan 18 kişilik grup Alucra Belediyesine ait otobüs ile modern hayvancılıklığın nasıl yapıldığını yerinde incelemek üzere Şanlıurfa'ya çok önemli bir ziyaret gerçekleştirildi.


Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesindeki devlet üretme çiftliğine Alucralı çiftçilerin gezisi oldukça verimli geçti. Mesudiye Mahellesi Muhtarı Hacı Kılıçkaya ve İlçe Tarım Müdürü Muharrem Açıkel'in gayretleriyle organize edilen gezi ilçede hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftcileri farklı uygulamaları ve üretime dayalı hayvancılığın yapılış şeklini görmeleri açısından oldukça önemliydi.
 
 
Modern Hayvancılığın yapılma şekli ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan çiftcilerimiz gezi sonrası Şanlıurfa'da şehir turuna çıktı. Peygamber şehri olarakta bilinen Şanlıurfa'da Hz.Eyüp'ün çilehanesi, Hz.İbrahim Makamı, Balıklı Göl, Hz.İbrahim ateşe atıldığı mancılıkların bulunduğu kaleyi gezen çiftciler oldukça faydalı bir gezi sonrası ilçemize geri döndü.
 
































 



Kaynak: alucrahaber Etiketler : Alucra'lı, Çiftciler, Urfa'da,


Bu Haber Toplam 11192 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: