Ana Sayfa » Dernekler
Alucra Vakfında Süleymanoğlu Dönemi
29 Kasım 2016 Salı 00:45


 Alucra Vakfında Süleymanoğlu Dönemi

Aylardır heyecanla beklenen Alucra Vakfında seçim heyecanı İstanbul Kasımpaşa Lemar Toplantı salonunda gerçekleşti.

Saat 13:00 de mütevelli üyelerinin çoğunluğu sağlanmasıyla başlayan kongrede açılış konuşmasını eski başkan Muzaffer Danalıoğlu yaptı.

Yaptığı konuşmada yaptığı hizmetleri anlatan Danalıoğlu, konuşması sonunda tüm katılımcılardan helallik isteyerek veda etti. Eski Vakıf Başkanlarından, Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyesi Necdet Bekçi mevcut yönetim kuruluna yaptıkları hizmetlerden dolayı hediye takdiminde bulundu.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Alucra Belediye Başkanı Asım Kaymakçı, Giresun Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı birer selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların ardından Divan heyeti başkanlığına Hakkı Közleme, Katip Üyeler için Mehtap Darama, Kubilay Göncü ve Mehmet Veyisoğlu oy birliği ile seçildi.

Divan tüzüğü gereği Divan Heyetinin Seçimi sonrası Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin için Saygı Duruşu akabinde İstiklal Marşı ile seçim başladı. Mevcut yönetim üyesi Süleyman Baba, Vakfın mevcut ekonomik durumunu ve gelir gider çizelgesini okuyarak mütevelli üyelerine sunum yaptı. Konuşma sonunda mevcut Muzaffer Danalıoğlu yönetimi Vakıf Mütevelli üyeleri tarafından oy birliği ile ibra edildi.

Divan Kuruluna iki aday listeleri ileterek söz alıp, seçileceği takdirde neler yapacaklarını anlattı. İlk söz Selahattin Süleymanoğlu'na verildi. Başkan Adayı Süleymanoğlu yönetim kurulunu mütevelli üyelli üyelerine açıklayarak Alucra için acil eylem planlarını açıkladı.

Süleymanoğlu yaptığı konuşmada; "Alucra için her zaman taşın altına elimizi değil bedenimizi koyduk, Alucra'nın şuanda birlik beraberliğe ihtiyacı var. Amacının birlik beraberliği sağlayıp, yörede çok güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşu oluşturmak olduğu, Alucra’ya ekonomik ve kültürel anlamda kazanımlar sağlamak için projeler geliştirileceğini” anlattı.

Daha sonra söz hakkını diğer Başkan Adayı Adnan Kaya, alarak Alucra için yapacaklarını anlattı.

Başkan Adayı Kaya yaptığı konuşmada; konuşmama son zamanlarda kullanılan bir sözle başlamak istiyorum. “Alucra Beşten Büyüktür”.

Yıllardır bu toplumun içerisindeyim, yanındayım, sıkıntı ve dertleri iyi bilen bir evladınız bir kardeşinizim. 30 bin Alucralının yoğun olarak yaşadığı, merkez olarak tabir edilen Beyoğlunda toplumun çektiği sıkıntılar İstanbul'un çeşitli ilçelerinde yaşayan hemşerilerimizede yansımakta bununla beraber birlik ve beraberliğimizi yakalayamamaktayız. Alucra Vakfı Beyoğlu merkezli en büyük STK'dır. Ama maalesef bu büyüklüğümüzün farkında değiliz yahu umursamıyoruz. Artık fedakarlık oluşturmanın zamanı geldi. Senelerdir merkezde kaybediyoruz. Artık kaybetmeyelim. Halkı ile bağdaşan bütünleşen bir Vakıf olalaım. 30 Bin merkezde 100 bin İstanbul'da 500 bin Türkiye genelinde Alucralı hemşerilerimizle bir ve beraber olan güçlü Alucra olalım. Bunu yapmak için azimde var güçde var istekte var, sizlerin desteğine talibim” dedi.

Konuşmaların ardından tarihi bir seçime tanıklık eden 603 mütevelli üyesi yeni yönetimi belirlemek için demokrasinin gereğini yerine getirerek oy verme işlemini gerçekleştirdi. Bu sene hem Alucra Vakfı yönetimi için oy kullanan mütevelliler, iki adayın ortaya çıkmasıyla birde Vakıf Mütevelli Heyeti için oy kullanımı yaptı. 

Alucra Vakfı Seçiminde yapılan sayımda sonuçlar şöyle:

Selahattin Süleymanoğlu : 303 Adnan Kaya: 148

Mütevelli Heyeti Başkanlığı için..

Sinan Karaveli: 234 Rüstem Konaklı: 205

Haber: Kadir Bekiroğlu
Resimler : Şenel Odacı

 

 

 

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6604 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: