Ana Sayfa
Alucra Ekin Festivali Yapıldı
30 Temmuz 2010 Cuma 08:55
10.Alucra Ekin Festivali yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.30 bin kişinin katıldığı festival Giresun'a damgasını vurdu.

10.Alucra ekin festivali 25/07/2010   pazar günü alucra festival alanı peksimet tepesinde  Alucra kalkınma ve eğitim vakfı.alucra belediyesi,alucra kaymakamlığı tarafından   organize  edilmiştir.

Feshane Giresun Günlerinden tecrübesi olan Avni Aydın bu birikimini Alucra Ekin Festivaline yansıtarak katılımcılardan tam not aldı.

 Festival komitesi başkanlığını  alucra  kalkınma ve  eğitim vakfı 2.başkanı  ve  giresun federasyonu yönetim kurulu üyesi  Avni Aydın tarafından  yürütülen çalışmalarla  ve  sunuculuğunu İsmail Aydın'ın   yaptığı  yaklaşık 30.000.(otuzbin) kişinin katılımıyla bir şölen havasında yapılmıştır.

   Alucra yüksek okul projesi nedeniyle yaklaşık 2  yıldır yapılmayan festival bu yıl muhteşem bir hemşeri buluşmasına neden olmuştur  festival alanı.sahnesi.çeşmeleri.tiçari amaçlı satış yerleri    protokol oturma yerleri.misafirler için  yemek yerleri ve  geniç oyun alanı ile  Giresunda 1  numara olan  alanda  ekin festivali gerçekleşmiştir  törenlere   alucra vakfı yönetim kurulu alucra vakfı gençlik komitesi yön.kurulu  alucra vakfı kadın kolları komisyonu köy dernek başkanları muhtarlar  yöres halkında büyük katılım olmuştur yalnız  alucra degil şebinkarahisar çamoluk giresun’un bir çok ilçesinden yüksek katılım olmuştur.

   Ayrıca  Giresun milletvekili  Nurettin Canikli ,Alucra Belediye başkanı Osman  Söylemez,Alucra kaymakamı  Ünal Koç  alucra yüksek okul yaptırma derneği başkanı Prof.Dr.Nusret Bulutçu hayırsever alucralı iş adamı  Refik Bulutcu yörenin ileri gelenleri ve çevre ilçelerden sivil ve  mülki erkanın katılmasıyla sanatcılar Mustafa Küçük,Yusuf Fenerci. Bayram kantar şair  Yavuz Kayacık   sanatcı  Mustafa Kara   muteşem bir şölene dönüştü.

   Yaklaşık 10.000 birden oynamasıyla  alanda yer kalmayınca gençler sahneyi işgal  edip 2 yılın hırsını çıkarıp doyasıya  eğlendiler   ayrıca 3  gün boyunca işleri organize  eden  en çok yorulanlar arasında yer ancak  avni başkan feshaneden deneyimli olduğu için  bu işi  başarıyla atlatmasını  bildi 11 ekin festivalinde  buluşmak dileğiyle  törenler  sona  erdi.

10. Alucra Ekin Festivali 25.07.2010 pazar günü Peksimet Tepesindeki Festival alanında Alucra Vakfı, Alucra Belediyesi, Alucra Kaymakamlığı, Kadın Kolları ve Gençlik Komitesi tarafından yapılan organizasyonla 2 yıldır hasretle bekleyen Alucralıları birayara getirdi.

   Alucralıların büyük ilgiyle beklediği festivalde yaklaşık 15 bin kişi Festival Alanında yerlerini aldı. Yöresel sanatcılarımızın renk kattığı Ekin Festivalinde Şair Yavuz Kayacık, Mustafa Kara, Yusuf Fenerci, Bayram Kantar ve Mustafa Küçük Alucralıları coşturdu. Son olarak sahneye çıkan Mustafa Küçük büyük ilgi gördü. Mustafa Küçük'ü dinlemek için farklı il ve ilçelerden gelen hayranları Mustafa Küçük'ün parçalarına eşlik ederek doyasıya eğlendi.

   Beklenen ilgiyi fazlasıyla alan 10. Ekin Festivalinde Vakıf Başkanı Halil İbrahim Gülal şöyle konuştu: " 2 yıldır yapamadığımız Ekin Festivaline Meslek Yüksek Okuluna verdiğimiz yatırım desteğinden dolayı ara vermiştik ama bu yıldan sonra ara vermeksizin devam ediceğiz.

   Birlik ve Beraberliğimiz adına her türlü işte Vakfımız herzaman öncü olmuştur olmaya da devam edecektir. Vakıf yönetimim, Gençlik Komitemiz ve Kadın kollarımızla çalışmalarımız devam edecektir. Her türlü hizmetin gelmesi için üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız.

   Ekin adını sembolik olarak verdiğimiz bu festivalimizde artık Ekin değilde Alucra Eğitim Festivali olarak organize edeceğiz ve Alucra'yı bir eğitim merkezi haline getirmek en büyük arzumuzdur. Tüm ekibime ve siz değerli hemşehrilerime teşekkür ederim" dedi. Alucra Gençlik Komitesi yaptığı organizasyon ve çalışmayla 10.Ekin Festivalinin hakkını vererek ilçe halkınının ve misafirlerin neşeli dakikalarına ortak oldu.

Canikli: Alucra'nın Alt Yapı Sorunu Olmayacak


Konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen Alucralı hemşehrimiz Ak Parti Grup Başkan Vekili Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ise,

   "Alucra'nın 100 küsür yıllık alt yapı sorunu için projelerin başladığını en kısa sürede ise bu çalışmayla şebeke suyu, kanalizasyon ve tüm şehir alt yapısı için çok önemli bir proje başladığını bunun yaklaşık 20 trilyon civarında bir ödenekle yapılacağını iletti.

   Kurtbeli yoluna'da değinen Canikli, İstanbul'dan uçakla Or-Gi hava Limanına gelecek olan Alucralılar Kurtbeli yoluyla çok daha kısa bir sürede evlerine memleketlerine ulaşacağını söyledi. Or-Gi havalimanı için hükümet olarak seferber olduklarını söyleyen Canikli, bu hava limanı için bütçe çalışmaları tamamlanmak üzere, fizibilite raporları hazırlandı, çalışmalara başlıyoruz, dedi."

Canikli'den Alucra'ya 300 konutluk 2. Toki Müjdesi

Alucra'ya yapılan Toki konutlarına yoğun talep nedeniyle Yatılı Bölge Okulunun bulunduğu araziyi Toki'ye devredip o bölgeye 2. Toki konutlarının başlayacağını müjdeleyen Canikli, "Alucra için ellerinden gelen tüm imkanları sonuna kadar kullanacaklarını" söyledi.


Bulutcu'ya Büyük Ödül

İlçemize yaptırdığı okul ve öğretmenevi ile ilçenin kaderini değiştiren işadamı Refik Bulutcu'ya TBMM Üstün Hizmet ödülü verilmesinden sonra ilçemizde de Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Vakfımız ve Milletvekili Canikli tarafından plaket verilerek ilçemize yaptığı yatırımlara teşekkür edildi.

Bulutcu'dan Alucra TBMYO'ya Sosyal Konut

Konuşma yapmak üzere kürsüye gelen hayırsever işadamı Refik Bulutcu, "ilçeye bu okulla birlikte yeni bir heyecan geldiğini, okulunun yanı sıra bir kız yurdu yapacağını öte yandan yapımı başlayacak olan 2. Toki bloklarından ise 15-20 dairelik bir blok alarak bunu Üniversitenin öğretim görevlileri için konut olarak tahsis etmeyi planladığını" söyledi.



Kaynak: www.vatangiresun.com Etiketler : Alucra, Ekin, Festivali, Yapıldı,


Bu Haber Toplam 11662 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: