Ana Sayfa
Alucra Bld. Bşk Söylemez İstifa Etti
07 Ocak 2011 Cuma 20:54
Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Alucra Belediye Başkanı Osman Söylemez'in Belediye Başkanlığından istifa etmesi ile ilgili yapılan toplantıda konuştu.

   Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Buluncak Belediye Başkanı  Ak Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi, Çamoluk Ak Parti İlçe başkanı  Şebinkarahisar CHP İlçe Başkanı Oktay Alp, Alucra CHP İlçe Başkanı Yunus Ekşi, Çamoluk Ak Parti İlçe Başkanı Zeki Karabul, Alucra Türkiye Partisi İlçe Başkanı Şevki Dedeoğlu Alucra İl Genel Meclis üyesi İrfan Dikbaş, Alucra Belediye Meclis üyeleri ve yoğun Alucra Halkının katıldığı toplantıda, Osman Söylemez; 29 Mart 2009 mahalli idareler seçiminde AK Parti'den Alucra Belediye Başkanı seçilmiş, yaklaşık 22 aydır belediye başkanlığı görevini sürdürmekte idi.

Söylemez, yaptığı konuşmada Ekonomik nedenlerle görevinden istifa etme kararı açıkladı.

   Alucra Belediye Başkanlığını yapmak çok büyük bir onur, halkımızın teveccühü ile bu görev bize nasip oldu. Lakin ortağı bulunduğum Ankara'daki bir şirketimin çok büyük bir ekonomik dar boğaza girmesi nedeniyle bu görevi yapamayacağıma kanaat ederek Belediye Başkanlığı görevimden 15 Ocak 2011 itibariyle ayrılmayı planlıyorum" dedi.

Daha sonra Ak Parti Grup Başkanı ve Giresun Milletvekili Nurettin CANİKLİ kürsüye çıktı.

   Nurettin CANİKLİ ağırlıklı olarak Alucra Belediye Başkanı Osman Söylemez hakkında ve Alucra hakkında konuşma yaptı. Nurettin Canikli;  Öncelikle Osman Söylemezin samimi şekilde yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Ve Söylemez’in kişisel sıkıntıları olduğunu ve bunun daha öncelere dayandığını, her insanda olabileceği gibi Belediye Başkanımızda da olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Osman SÖYLEMEZ’in  ya işini yada siyaseti seçmesi gerekiyordu oda işini ve ailesini seçti. CANİKLİ sözlerine söyle devam etti. Alucra için her şey Osman Söylemezin seçildiği sırada verdiği söz ve vaatler aynen yerine getirilecek. Belediye encümen üyeleri arasından birisinin belirleneceği söyledi.

   Nurettin CANİKLİ konuşması sırasında Alucra Halkına sevindirici bir haber verdi. Alucra’nın itfaye sorunu olduğunu ve bunun çözümü için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü ve yüzeli bin liranın gönderileceğini geri kalan seksen bin liranında Giresun’dan karşılanacağını söyledi.

   Toplantı bitimimde ise Nurettin CANİKLİ Belediye Başkanının devir teslim töreninde Alucra’ya geleceğini söyledi.
   Toplantı sonunda Nurettin CANİKLİ Alucra halkı ile sohbet etti.

baskanistifa

baskanistifa_2

baskanistifa_8

baskanistifa_6

baskanistifa_4

baskanistifa_10

baskanistifa_11

 



Kaynak: Deniz Mutlu Etiketler : Alucra, Bld., Bşk, Söylemez, İstifa, Etti,


Bu Haber Toplam 7506 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: