Ana Sayfa » Güncel
Ali Cengiz Oyunu Oynayanlara Haddini Bildiriyoruz
31 Ocak 2018 Çarşamba 10:52


Hasan Turan “Ali Cengiz Oyunu Oynayanlara Haddini Bildiriyoruz”

 

(Girmep-A. Öner Meral) Üsküdar Giresunlular Derneği; Üsküdar Kızılay şubesi ile birlikte “Kan veriyoruz, Can Veriyoruz” sloganıyla kan bağışı ve askere gidecek olan Üsküdardaki Giresunlu gençler için “Topal Osman’ın Torunları Üsküdar’dan Yola Çıkıyor” sloganıyla asker uğurlama merasimini 29 Ocak Pazartesi günü Çengelköy Mehmet Çakır Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

 

Celp döminde askere gidecek olan 15 gencinde katıldığı asker uğurlama merasimi Kuran-ı Kerim tilaveti, yapılan dualar ve sinevizyon gösterileri Afrin’de yapılan terör operasyonu için hazırlanan askerlik müracatı dilekçelerin imzalanması ile gerçekleştirildi.

 

Gecede bir konuşma yapan Üsküdar Giresunlular Derneği Başkanı Coşkun Çalık, geceyi gerçekleştirme amaçlarının hem askere giden gençlere güzel bir uğurlama yapmak, hem Kızılay’a kan bağışıyla destek olmak, hem de Afrin’de yapılan operasyonda Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduklarını, gerektiği takdirde askere gitmeye hazır olduklarını göstermek amacıyla yaptıklarını belirtti.

 

Kızılay’a kan bağışı yaptıktan sonra etkinliğin yapıldığı salona geçen İstanbul Milletvekili Hasan Turan Üsküdar Giresunlular Derneği tarafından yapılan organizasyonun zamanlamasının çok anlamlı olduğunu belirtti. Turan konuşmasını askere gidecek gençleri yanına alarak yaptı. Konuşması sonrasında askere gidecek gençleri tek tek tebrik ederek askere uğurladı.

 

Hasan Turan konuşmasından başlıklar:

 

Nerede Terör Varsa Oraya Kadar Gideceğiz

Biz millet olarak asker bir milletiz. Askerlik yüzyıllardır her Türk erkeğinin vatan borcu olarak vazifesidir. Yaşı gelen askere gider ve askerliğini yapar. Ancak bugünlerde ordumuz yurdumuzu korumak, yurdumuza göz diken düşmanları püskürtmek, malup etmek ve yok etmek için sınır ötesi operesyon yapıyor. Kahramanlarımız Afrin’de çarpışıyor. Sırasıyla Afrin ve nerede terör odakları varsa oraya doğru gitme azmi va kararlığıyla Türk Silahlı Kuvvetlerine başkomutanımız talimatını vermiş durumdadır.

 

Kendi Komşusuna Ali Cengiz Oyunu Oynayanlara Haddini Bildiriyoruz

İsterse arkasında küresel haydutlar, yeryüzünün bütün zenginliklerini sömüren sömürge güçler olsun, isterse onların yaptığı korunaklar, mevziler olsun ne olursa olsun, ellerine tutuşturduğu hangi teknolojide silah olursa olsun Allah’ın izniyle yiğitlerimiz onları kazdıkları mevzilere tek tek gömüyorlar. Bu memlekete operasyon çekmeye, Okyanus ötesindeki, 10 bin kilometre ötedeki efendilerine güvenerek kendi komşularına Ali Cengiz oyunu oynamaya çalışanlara haddini bildiriyoruz.

 

Göçebe Değiliz.

Bugün yapılan askere gönderme sıradan bir gönderme değil, içinde bulunduğumuz duruma dikkat çekmek için yapılan önemli bir etkinliktir. Biz asker bir milletiz. Devletler kurmuşuz ve hiç devletsiz kalmamışız. Göçebe değiliz. Büyük devletlere imza atmış bir ecdadın torunlarıyız. Bugün bulunduğumuz coğrafyada 60 ın üzerinde devlet kurulmuş. Fakat biz yolumuza aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Zaman zaman türbülans geçirmiş olabiliriz. Ama Allah’ın izniyle sırtımız yere gelmez. Bizi yolumuzdan döndüreceğini sananlar yanılırlar.

 

Bu Millete Diz Çöktüremezsiniz.

Milletimiz tüm fertleri şahadeti bir kayıp olarak değil bir lütuf olarak kabul etmiştir. Mektebinde şahedet olan bir milletin esareti yoktur. O yüzden bu millet tarih boyunca esir olmamıştır, esir edilememiştir. Bir insanı ne ile korkutabilirsiniz. Ölümle korkutabilirsiniz. Ancak bu milleti ölümle korkutamazsınız. Bu millet ölümü ölümle korkutan bir millettir. Bu milletin askeri tankın üzerine çıkar, ailene ne söylemek istersin sorusuna “beklemesinler” der. Elinizde ne kadar silah olursa olsun bu millete diz çöktüremezsiniz. Bu millet İmanı ile mücadele eder, imkanı ile değil. Elhamdülillah bugün imkanımızda var, imanımızda.

 

Haber: Abdullah Öner Meral

 

 

 

 

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 4917 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: