Ana Sayfa » Güncel
Ali Bilir Türsab (Asya Byk) Başkan adayı
19 Şubat 2016 Cuma 15:13


 ALİ BİLİR, TÜRSAB (Asya BYK) BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Uzun yıllar Turizm sektörünün içinde olan ve sektörün önde gelen iş adamlarından Bilir Group (Bilir Turizm Danışmanlık A.Ş) Yönetim Kurulu Başkanı hemşerimiz Ali Bilir, Giresun Turizmi ile TÜRSAB  -Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (Asya BYK) Başkan adaylığı ile ilgili değerlendirmesini Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar’a yaptı.

***Turizm fuarının, Giresun adına açılmış olan tanıtım standının turizmci gözüyle Giresun'a ne gibi faydası olacak bu konuda neler söylemek istersiniz?

EMİTT Doğu Akdeniz turizm fuarı dünyanın en büyük turizm fuarlarından bir tanesi. Bulunduğumuz salonun içerisinde Giresun standı ve ülkemizden birçok vilayetin standı var. Diğer illerin stantlarının yanında Giresun standına bakıldığında standımız gayet başarılı bir şekilde dizayn edilmiş. Gerek vilayetten, gerek turizm camiasından arkadaşlarımız misafirlerle ilgilenirken ikramlar ise son derece başarılı yapılıyor. Giresun'u turizm yönünden değerlendirdiğimizde, ülkemizde turizm değerleri çok olup da tanıtımda eksik kalan yerlerden bir tanesi olarak görebiliyoruz.  Bu konuda çift taraflı bir eksikliğin olmasıdır. Bu eksiklik, birincisi turizmciler bu bölgeye yeterli ilgiyi göstermemişler, ikincisi Giresun'u yönetenler, Giresun'un kalkınmasına öncülük eden kişiler ve kurumlar tanıtımda yeterli gayreti göstermemişler. Son yıllarda ise görülüyor ki bu konuda önemli çalışmalar ve gayretler var. Turizm il müdürlüğünün, Giresun belediyesinin ve Giresun valiliğinin Turizm ve tanıtım anlamındaki gayretli çalışmalarını görüyoruz. Bundan sonra inşallah Karadeniz bölgesinde Giresun çok önemli bir turizm destinasyonu olacak. Giresun kalesi tarihi çok önemli bir mekan. Ülkemizde Giresun kalesi kadar tarihi olmayan bölgeler daha çok turist alırken, Giresun'a yeterli turist alınamıyor. Giresun adsının turizme açılması, Giresun yayalılarında konaklama ve ulaşım konusunda çok önemli gelişmeler oldu. Bunların hepsinin birleşmesiyle Giresun turizmde önemli bir pay alacaktır. Bizlerde turizmciler olarak elimizden gelen katkıyı yapacağız.

***EMİTT Fuarında tur şirketlerinin buluştuğu bir ortam, stantları geziyor ve anlaşmalar yapıyorlar. Giresun'un olduğu kadar, tarihi ve doğal güzellikleri barındıran ilçeleri de var. Ama bu standa gelenler bunlar göremiyor. Bu standa gelen hemşerilerimizin bu konuda eleştirileri var. Bununla ilgili neler söylemek isterisiniz.

Evet, eksiklikler var bende gördüm. Ancak her zaman hayatın her aşamasına ve konuya iyi tarafından bakmaya çalışan bir kişiliğim var. Olaya eksik tarafından bakıldığında olumlu tarafı görmeyiz. Giresun standının ciddi eksiklikleri var bunu bizler o yöreyi bildiğimiz için görebiliyoruz. Ama şuan ki standımızın resimleri ve görsellikleri iyi kullanılmış ve önemli etkilerini de şu an görebiliyoruz. Şunu da belirteyim, diğer illerin stantlarına baktığımızda, Diyarbakır'ın, Adıyaman'ın, Urfa, çorum, Çanakkale, Rize gibi illerin stantlarına baktığımızda derslerine çok iyi çalışmışlar. Çok çok profesyonel biçimde gelmişler, sanki illerini tanıtmak değil de bir marka şehri oluşturmak için gelmişler. Öz eleştiri yapmak gerekirse, ben burada Giresun belediyesini ve etkisini görmek isterdim. Diğer iller valilik ve belediyeler kol kola gelmişler. 

Haber: Sadi Toygar



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5669 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: