Ana Sayfa » GİRESUN
ALİ BİLİR ADAYLIĞINI AÇIKLADI
08 Eylül 2016 Perşembe 22:27


 Hemşerimiz Ali Bilir Tursab Asya Bölğe birliği(BYK)a Başkanlığına aday, Anadolu yakasındaki seyahat acenteleri ve Tur Oparetörleriyle  bir araya geldi, programa gelen davetliler sayın” Bilir’e tam destek verdiler.  Kongre 29 Eylül 2016 da Kozyatağı BY Otelde yapılacak, Başkan adayı Ali Bilirin davetlilere yaptığı konuşma,

                                                                                                                                                                                              Kıymetli Meslektaşlarım,

Büyüklerim, Sevgili Dostlar, Basınımızın Değerli Temsilcileri

Davetime icabet etmekle, şeref verdiniz, onur verdiniz.

Hoş Geldiniz, Sefalar getirdiniz.

Hepimizin gündeminin yoğun olduğu bir zamandayız. Toplantı tarihimizin zamanlaması zor bir tarih olduğunu fark ettim. Birçok meslektaşım Hac mevsiminden dolayı Hac ’da bulunuyor. Bir kısmı işlerinden ve ailelerinden dolayı seyahatte bulunuyorlar. Önemli bir kısmı ise Bayram Tatili için iş hazırlıkları içerisindeler. Buna rağmen toplantımıza çok başarılı bir katılım olmuştur.

Sevgili Dostlar,

Sektörümüz ve bizler yine bir Bayrama Sancılı ve sıkıntılı giriyoruz.

İnşallah bugünler geride kalır, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yılına doğru bu Ülkenin en güçlü ve Ülkemize en fazla katkı sunan Turizm Sektörü olur.

Toplantımızın konusu, davette de belirttiğim gibi tanışma toplantısı.

Biz burada Büyük TURSAB ailesinin fertleriyiz. Bir araya gelmişken sizlerde konuşun, tanışalım, dertleşelim, sizlerin de değerli vaktinden çok fazla çalmadan programımızı nihayete erdirelim.

 

Sizleri Niye davet ettim?

TURSAB, Asya Bölge Yürütme Kurulu Başkan Adaylığımdan dolayı sizleri bilgilendirmek için davet ettim.

Ben kimim?

Giresun’da doğdum. 28 Yıldan beri İstanbul Beykoz’da yaşıyorum. 10 Yıl Bankacılık mesleği yaptım. 5 yıl Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Meclis Üyeliği Yaptım. Sivil Toplum Kuruluşlarında, Sendikalarda, Spor Kulüplerinde Yöneticilik ve Başkanlık Görevlerim oldu. 2006 yılında Bilir Turizm Seyahat Acentası’nı kurdum ve 11 yıldır Turizm Sektöründe faaliyet gösteriyorum. Üç adet kitabım yayınlandı. Kitaplarımdan biri Doğduğum yerin, bir diğeri doyduğum yerin kitabı. İkisini ’de yazmak bana nasip oldu. Beni en çok gururlandıran olaylardan biride Tarihte İstanbul’u anlatan 100 yazar arasında gösterilmemdir.

Bu arada Eğitimim; Ortaokulu İmam Hatip Ortaokulunda, Liseyi Ticaret Meslek Lisesinde Okudum. Üniversiteyi İşletme Fakültesinde okudum, İşletme Yüksek Lisansı Yaptım. Psikoloji Yüksek Lisansı ve Doktora Eğitimime devam ediyorum. Evliyim, Eşim aramızda; üç çocuğumuz var.

Neden böyle bir yola çıktım?

Evet, Neden Böyle bir yola çıktığımı açıklamaya çalışayım.

Acentemi kurduğumdan beri TÜRSAB’ın çalışmalarını ve sektörü yakından takip ediyorum. Hatta yaşıyorum.

Bundan 5-6 yıl evvel Asya BYK Başkanımız Rahmetli Nezih Üçkardeşler abimiz beni aradı. “Ali seni BYK Yönetimine yazıyorum” dedi. “Yazmayın Başkanım” dedim. “Daha Tecrübeli arkadaşları yazın. Ama bana her zaman görev verebilirsiniz” dedim.

Her zaman, görevlerin liyakati yeterli olanlara verilmesinden yana olan bir meslektaşınızım.

 

 

Sevgili Dostlar,

Bu Ülkede kaç dönemdir Turizm’le uzaktan yakından ilgisi olmayanlar Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmadı mı?

Eğer durum böyleyse, işte; Sektör Temsilcileri olarak bizler ve bizlerin üst kuruluşu TURSAB burada eksik kalıyor demektir. Çünkü Sektörümüzden Parlamento’ya giren Milletvekili olmuyor. Bugün Parlamentonun en yoksun olduğu alan Turizm Sektöründen temsilcilerin olmayışıdır. Durum böyle olunca, en fazla tatile kim gidiyorsa Turizm Bakanı oluyor. (tabi ki burası espri, sizler ne demek istediğimiz çok iyi anlıyorsunuz)

 

Sektörümüzün birçok alanından mücadele ediyorum.

Sözü fazla uzatmadan birkaç vakayı paylaşmak istiyorum.

Sektörümüz son yıllarda bitmeyen bir iniş yaşıyor. Bu gidişe 15 Temmuz Darbe Girişiminin eklenmesi ile birlikte yere çakıldı desek yeridir. Allah Ülkemize ve bizlere bir daha böyle günler göstermesin.

Darbe girişimi sonrası, zar zor edindiğimiz işlerimizi bir bir iptal etmeye başladık. Böyle bir süreçte en büyük dayanağımız ve bize yol gösterici konumda kabul ettiğimiz TURSAB Genel Merkeze danıştık. “Bir yurtdışı grubumuz vardı. Yurtdışına paralar gönderdik. Grubumuz memur ağırlıklı olduğu için, memurların izinleri durdurulduğundan dolayı seyahat gerçekleşemiyor. Yurtdışı ülkeleri ile Birliğimizin bu konuda bir teması veya girişimi var mıdır? Bize ne önerirsiniz. Gönderdiğimiz paraları geri alabilir miyiz? Sonuçta adamları, benim ülkemdeki olaylar ilgilendirmez.” Aldığımız cevap “Yapabileceğimiz Bir şey Yok”

Başka Bir vaka; TÜRSAB’a bilgi veriyorum. Ofisimin karşısındaki simitçi Uçak Bileti satıyor. “Orası bizim Acentemiz değil bir şey yapamayız”

Başka biri vaka, “Bir arkadaşımız bir grup almış. Çanakkale’ye geziye Götürmüş. Şehitlik girişinde aracı durduruluyor. Aracında Kokartlı rehber yok diye hakkında işlem yapılıyor. Bu sırada Madenciler Odasının iki Çanakkale gezi otobüsü yanlarından geçiyor. Seyahat Acentesi olmadıkları için kimse onlara dur demiyor.

Türkiye’de Bölgesel Rehberliğin, Türkçe Dilinde Rehberlik uygulamasının başlaması için mücadele eden bir arkadaşınızın. Böyle olmalıdır demiyorum. Bunun bir Anayasal Hak olduğunu iddia ederek Türkiye Rehberler Birliğini Bilir Turizm Seyahat Acentesi olarak iki yıl önce mahkemeye verdim. Dava dosyası şu anda Danıştay 8. Dairesinde.

Kamu Kurumları ve belediyeler her yıl on binlerce kişiyi gezilere götürüyorlar. Bununla ilgili ihale açıyorlar ve ihale şartına yüklenicinin Seyahat Acentesi olma şartını koymuyor. Bu konuyla Yıllarca mücadele ediyorum. Sadece son altı ay içerisinde TURSAB Hukuk Departmanı’ndan da destek alarak en az 20 ihaleyi iptal ettirdik ve şartnameye Seyahat Acentesi olunması hükmünü eklettik.

 

Saygıdeğer Meslektaşlarım,

Bizim dertlerimiz bitmez, hikâyelerimizde. İşte bunun için aday oldum. Bu durumları yaşayan meslektaşlarımın yanında olmak için Aday Oldum. Bir şey yapamazsam bile Onların yanında olmak, onlarla mücadele ederim. Kayıtsız kalınması bizi en fazla üzen şeydir.

“tecrübelerimi paylaşmak, sizlerin daima yanınızda; bir kardeş, arkadaş, dost olmak için aday oldum”

Hayatım boyunca hiçbir şeyi yapacağım demedim. Bunun için sizlere şunu yapacağım, bunu yapacağım demiyorum.

Ancak; TURSAB Asya BYK’nın Neler Yapması Gerektiğini Biliyorum.

ü  TÜRSAB’ın ilk Bölge Yürütme Kurulu olan Asya BYK’yı öncü ve lokomotif BYK konumuna getirilmesi.

ü  BYK hizmet yerimizin daha kullanışlı (ulaşım, otopark, temsil) bir duruma getirilmesi.

ü  Bölgemizdeki turizm etkinlik ve aktivite sayılarının artırılması.

ü  Kamu ve yerel yönetimlerle işbirliğinin geliştirilmesi.

ü  Bölge milletvekilleri, Belediyeler ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile toplantılar ve çalıştaylar düzenlenmesi.

ü  Acentalarımız ziyaret edilerek sorunların yerinde dinlenmesi.

ü  İstanbul Asya Bölgesi için turizm festivali yapılması için çalışmaların başlatılması.

ü  Bölgemizde bulunan ilçelerimizin tarih ve kültür turizmini, İstanbul turizm destinasyonlarına dâhil etmek için çalışmaların yapılması.

ü  Bölgemizin; deniz sporları, Sağlık, gastronomi ve kongre turizm alanlarında gelişmesini sağlamak için çalışmaların yapılması.

ü  Yasal olmayan acenta faaliyetlerinin ortadan kaldırılması için denetim kurumları ile ilişkilerin sıkı tutularak, takipçisi olunması.

ü  Bölgemizde ki sosyal sorumluluk projelerinde yer alınması ve TÜRSAB’ın marka değerine katkı sunulması.

…Gerektiğini biliyorum.

 

Bununla Birlikte Acentalarımıza yönelik;

ü  Eğitim programları,

ü  Sektörümüzle ilgili mevzuat ve yasa değişiklikleri ile ilgili bilgilendirme toplantıları,

ü  Devlet destekleri, teşvikleri konusunda bilgilendirme toplantıları,

ü  Bölgemizin daha iyi tanınması için info programları,

… Çalışmaların yapılması gerektiğini biliyorum.

 

Kıymetli Dostlar,

Seçim tarihimiz açıklandığında (Eylül Ayının son haftası olacağı yönünde bir kanaat var), mutlaka seçimlere katılarak oy kullanmanızı rica ediyorum. Seçim günü iki saatinizi ayırarak mutlaka Seçime katılım gösterin. Bizler bir araya ne kadar kalabalık gelirsek oluşturduğumuz dalga o kadar güçlü olacağını biliyorsunuz.

Allah bu görevi Sektörümüze en iyi katkıyı kim yapacaksa ona nasip etsin.

Önümüzde Kurban Bayramı var. Şimdiden görüşemeyeceğimiz dostlarımızın, arkadaşlarımızın Bayramını Kutluyorum.

Hepinize en derin Saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Şimdi, söz çok değerli büyüklerimin ve sizlerin.

 

Ali Bilir’in öz geçmişi !

1972yılında Giresun’da doğdu ,İşletme Fakültesi lisans ve yüksek lisans derecesinde bitirdi. Psikoloji Yüksek lisans ve Doktora eğitimi devam ediyor, 10 Yıllık Bankacılık sektöründe çalıştı, Bir dönem Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Büyükşehir Meclis üyeliği görevinde bulundu, “Geçmişten Günümüze Görele”, “Çeşmi Bülbüle Gizlemiş Ab-ı Hayat Beykoz” ve “Has Bahçeler Beykoz” adlı Kitapları yayınlandı. Sivil Toplum Kuruluşları, Spor Kulüpleri, Sendika ve Siyasi Parti gibi  kuruluşlarda Kurucu üye ve Yöneticilik görevlerinde bulundu.2006 yılında Bilir Turizmi ve Seyahat Acentası’nı kurdu, TURSAB’ın Sağlık Turizmi, Kültür Turizmi, MİCE, Gatronomi Turizmi komitelerinde görev yaptı. Bilir evli ve 3 çocuk babasıdır,

Aydın Kömürcü

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 7295 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: