Ana Sayfa » Duyurular
Ali Aydın'dan Camiler Haftası Mesajı
03 Ekim 2012 Çarşamba 19:07
GİMEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Giresun İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Vakfı

(GİMEV) Başkanı Ali AYDIN "Camiler ve Din Görevlileri

Haftası" Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 1986 yılından itibaren 1-7 Ekim tarihlerini “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlamaktadır.

Ancak, 2012 yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” için müftülüklere gönderilen afişlerde ve davetiyelerde haftanın isminin sadece “Camiler Haftası” olarak yazıldığı görülmektedir.

Hafta boyunca camilerimizin bakım, onarım ve temizliğinin yanı sıra cemaat-cami bütünleşmesinin sağlanması için İmam-Hatip, Müezzin Kayyum, İl İlçe Müftü ve vaizlerine görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Özellikle hafta boyunca, Vefat eden din görevlilerimizin Rahmetle anılması, halen görevine devam eden din görevlilerin sıkıntılarının asgari seviyeye indirilmesi ve çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi kurum çalışanlarımız tarafından takdirle karşılanmaktadır.

Sendikalarımız Din Görevlilerinin sorunları ile ilgilenmeli ve yetkili organları harekete geçirerek çözüm yollarını aramalıdırlar.

Dün olduğu gibi bugünde zaman dilimi gözetmeden insanlarımıza hizmet eden vefakar-cefakar din görevlileri hak ettiği yere gelememenin üzüntüsünü yaşamaktadır. Toplum olarak bizde sevgi ve hoşgörü beklemektedirler.

Amir konumunda olanlar dahi, din görevlilerine hak ettiği değeri vermemektedirler.

Aziz Milletimiz Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarına ve din görevlisine tarih boyunca sevgi ve saygısını göstermiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, çalışanlarına sunduğu hizmetler açısından da örnek olmalıdır.

Din görevlileri ise kurum yöneticilerinden adil, dürüst ve liyakat prensibine bağlı beklentileri vardır.

Diyanet çalışanlarının yarınlara umutla, güvenle ve huzurla bakabileceği bir ortamın hazırlanmasına katkı sağlamaya devam edilmeli ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Giresun ve İlçeleri İmam- Hatip Liselerinden mezun olup Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında çalışan, ayrıca tüm Diyanet çalışanlarına, vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni eder, vefat eden din görevlilerimize Yüce Allah’tan rahmet dileriz.

                                                    ALİ AYDIN
                              GİMEV YÖNETİM KURULU BAŞKANI

              



Etiketler : Ali, Aydın'dan, Camiler, Haftası, Mesajı,


Bu Haber Toplam 10118 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: