Ana Sayfa » Duyurular
Aksu Festivalinde Renkli Görüntüler
20 Mayıs 2010 Perşembe 23:56
33. Uluslararası Giresun Aksu Festivali binlerce kişinin katılımı ile Aksu'da kutlandı.

Mehmet YÜKSEL

 

Her sene Mayıs ayının 20 ‘sin de Aksu deresi ile deniz in birleştiği yerde kutlanan Aksu Festivalinin bu sene ki törenine Giresun Valisi Mustafa Yaman, Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Aygün Attar İl Emniyet Müdürü Cemal Levent, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bazı Belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, yerli ve yabancı davetliler ile binlerce vatandaş katıldılar.

Bu sene ki Festivale yabancı halk dansları toplulukları olarak Karadağ, Bulgaristan, Kosova, Romanya katılırken, Türk Halk Dansları topluluğu olarak ise Gifsad, Belediye Konservatuarı ve İzmir konak Belediyesi halk dansları ekipleri katıldılar.

Festivalin açılış konuşmasını Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu yaptı. Aksu yaptığı konuşmada şunları söyledi.” Bu festival yıllardan bu güne kadar binlerce kişilerin katılımı ile bu güne kadar gelmiştir.

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişi olan, Türkiye’de 3 tane festivalden tek olan Giresun Aksu Festivali sizlerin her sene katılımları ile her sene çok güzel geçiyor.

Bu yılda yine sizlerin katılımları ile çok güzel geçmektedir. Bilindiği gibi yurt dışından gelen, dost ve kardeş ülkelerden gelen dili, dini ayrı ayrı konuklarımızla kol kola ve gönül gönüle vererek dünyanın muhtelif yerlerinde ki kan şiddet ve gözyaşı varken, biziler Giresun’dan dostluk ve kardeşlik mesajı veriyoruz,” dedi.

Belediye Başkanından sonra kürsüye gelen CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, terör olayına değinerek yaylalarımıza sahip çıkalım onlara bırakmayalım, dedi.

Karaibrahim özetle şunları söyledi.” Ben bütün Giresunlulardan bir şey rica ediyorum. Bu yaşanan terör olayından sonra eskiden yaylaya gitmeyen Giresunluların bile yaylaya gitmesini istiyorum. Böylelikle Giresun halkının terörden korkmadığını,3 tane çapulçuya pabuç bırakmayacağını ispatlamamız lazım. İsteğim odur ki bundan sonra yaylarımıza daha çok gidelim. Çünkü Osman Ağanın uşakları birkaç çapulcudan korkmaz ve yaylarını da onlara bırakmaz” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Giresun Valisi Mustafa Yaman, konuşmasının girişinde Zonguldak’ta göçük altında kalarak hayatını kaybeden maden işçilerine Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi ve konuşma yerine Giresunlu şair Bahtiyar Öztürk’ün (Dayımoğlu) nun Karadenizli” şiirini okudu

Biz Karadenizliyiz

Biz Karadenizliyiz,

Bir elimiz memlekette

Gurbette bir elimiz.

Tutunur kuru taş üstünde

Şimşir, doruk ağaçları benzeri

Göğüsler güçlükleri

Büyürüz doğru

Kırılır, eğilmeyiz…

Karadenizli huyumuz

Sert oluruz

Sevmediğimize soğuk oluruz.

Sıcak oluruz sevdiğimize

Arkadaş oluruz.

Bir dilim ekmeğimizi

Bir içim içeceğimizi

Bir fındık içini

Bölüşürüz sevdiğimizle…

Bahar yelleri olur eseriz

Akarız fırtına dereleri olur

Aksu olur

Fındık, çay bahçelerinde…

Gül açtırırız Karadeniz havalarına

Bağlamamızın, kemençemizin tellerinde…

Bir merhaba de katıl bize,

Söyleşimize, türkümüze

Can sıcağı sevgimize

Doy yeşile, maviye

Doy şenliğimize…

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Milletvekili Eşref Karaibrahim Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Aygün Atar,  sacayaktan geçerek dileklerini tuttular. Ardından  Aksu Deresi ile denizin birleştiği alana giderek, dileklerini tutup, 7 çift bir tek taşı Aksu Deresi’ne attılar.

Aksu Şenlik Alanı’ndaki kutlamalara yerli ve yabancı Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ile devam edildi ve öğleden sonra Giresun kalesine ayni eğlenceye devam edildi ve akşamda kapalıspor salonun da Haluk Levent Konserine giden müzik severler coşkulu bir gece yaşadılar. 

             

               



Etiketler : Aksu, Festivalinde, Renkli, Görüntüler,


Bu Haber Toplam 6116 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: