Ana Sayfa » Duyurular
Akköy II Hes Üretime Geçti
06 Temmuz 2012 Cuma 20:54
KOLİN İnşaatın yaptığı AKKÖY II Enerji Sistemi hizmete girdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan gelen heyet, yaptığı inceleme sonucunda işletmenin faaliyete geçmesine onay verdi.

Protokol imza törenine katılarak duygularını dile getiren Vali Dursun Ali Şahin, “Benim ilimde üretilen enerji bugün itibarıyla herkesin evine, fabrikalara misafir oluyor. Bundan dolayı son derece sevinçliyim” dedi. Vali Şahin 4 yıl gibi kısa bir sürede işletmeyi hizmete sokan KOLİN Şirketi yetkililerine teşekkür etti.
 
Ülkemizin geçmiş yıllarda Bulgaristan ve bazı ülkelerden elektrik aldığını hatırlatan Vali Şahin, “Türkiye, bugün gerçekten HES’lerle devrim yaptı. Bugün gördüğünüz bu tesis AKKÖY II tesisi 115,5 MW. la bugün 950 milyon kw saate eşittir. Yani Giresun’un, Ordu’nun ve Gümüşhane’nin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilecek olan bu tesis açmak ve imza töreninde bulunmak bana da nasip oldu. Giresun’da akan 3 derenin Karaovacık, Gelevera ve Gavraz derelerini bir bütün halinde toplayan ve onları bir tünelle 5 km. getirerek 1219 m. yükseklikten düşürerek 950 milyon kw. elektrik elde ediliyor. Ayrıca 2008 yılında faaliyete geçen ve üretimini devam ettiren AKKÖY I ‘in 315 milyon kw. saat elektrik ürettiği dikkate alınırsa Giresun’da 1 milyar 200 milyon kw. saat elektrik üretiliyor. Tün emeği geçenleri yürekten kutluyorum” dedi.
 
Tesisin üretime geçmesinin yanında yörede balıkçılığında gelişeceğini kaydeden Vali Şahin, sözlerini şöyle tamamladı. “İleride bu bölgeler DSİ. marifeti ile balıklandırılacak. Bu yöredeki halk balıkçılığa, denizin Doğankent’e geldiğine inandığı bir yer olacaktır. Hayırlı olsun.”
 
Vali Şahin’in açıklamalarından sonra tesis birlikte gezildi.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 



Etiketler : Akköy, II, Hes, Üretime, Geçti,


Bu Haber Toplam 11145 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: