Ana Sayfa » Spor
Akhisar Belediye 1 Giresunspor 1
17 Eylül 2011 Cumartesi 18:10
Bank Asya 1. Lig'de Akhisar Belediyespor ile Giresunspor 1-1 barabere kaldı. Akhisar'dan Osman'ın golüne, Giresunspor Onur ile karşılık verdi. 1-1.


Stat: Şehir

Hakemler: Fethi Serkan Koçak x, Ayhan Aköz xx, Oğuz Terzi xx

Akhisar Belediyespor: Oğuz xx, Hakan Ateş xx, Gökhan Dinçer xx, Serkan Yalçın xx, Kürşat xx, Emrah Eren xx, Levent Kartop xx (Dk. 41 Mert xx), Mustafa Aşan xx, Sertan Vardar xx (Dk. 65 Adinoy xx), Anıl xx, Şehmus xx (Dk. 77 Osman xx)

Giresunspor: Soner xx, Onur xx, Fatih xx, Ömer xx, Adem xx, Ramazan xx (Dk. 85 Emre ?), Ali xx (Dk. 82 Eren x), Mesut xx, Cihan xx (Dk. 90+2 Cem ?), Volkan xx, Aydın xx

Goller: Dk. 78 Osman (Akhisar Belediyespor), Dk. 86 Onur (Giresunspor)

Sarı kartlar: Dk. 32 Sertan, Dk. 63 Şehmus (Akhisar Belediyespor), Dk. 87 Cihan, Dk. 90 Onur (Giresunspor)

Akhisar Belediyespor'dan Osman 79. dk da takımını 1-0 galibiyete taşıyan golü attı. Giresunspor 87. dk da Onur ile cevap verdi. Karşılaşma atılan karşılıklı goller ile 1-1 berabere bitti.

Böylece Giresunspor ilk iki haftada oynadığı maçlardan 1-1 lik skorlarla berabere ayrıldı.

Giresunspor geçen hafta Boluspor ile de kendi evinde 1-1 berabere kalmıştı. Akhisar Belediye spor ise deplasmanda Güngören Belediye spor'u 1-0 yenmişti.

Bu sonuçlardan sonra Akhisar puanını 4' e, Giresunspor ise 2' ye yükseltti.

*** 2.hafta puan durumu (Zeki AL).

3. Hafta

GİRESUNSPOR -  GAZİANTEP B.B..

**************************************

Akhisarhaber.com un maçla ilgili haberi.

AKHİSAR BLD. : 1
GİRESUNSPOR : 1

Stat: Şehir

Hakemler: Fethi Serkan Koçak x, Ayhan Aköz xx, Oğuz Terzi xx

4.cü Hakem : Bilal Kunt

Akhisar Bld.: Oğuz xx, Hakan Ateş xx, Gökhan Dinçer xx, Serkan Yalçın xx, Kürşat xx, Emrah Eren xx, Levent Kartop xx(41.Dk. Mert xx), Mustafa Aşan xx, Sertan Vardar xx(65.Dk. Sani Gideon Adinoy xx), Anıl xx Şehmuz xx(77.Dk. Osman xx)

Giresunspor: Soner xx, Onur xx, Fatih xx, Ömer xx, Adem xx, Ramazan xx(85.Dk.Emre ?), Ali xx(82.Dk. Eren x), Mesut xx, Cihan xx(90+2 ?), Volkan xx, Aydın xx

Gol: 78.Dk. Osman 1-0, 86.Dk. Onur 1-1

Sarı kart :32.Dk. Sertan, 63.Dk. Şehmuz (Akhisar), 87.Dk. Cihan, 90.Dk. Onur (Giresun)
Kırmızı kart:

            Bank Asya 1. Lig'inde sezona Güngören Belediyespor galibiyeti ile giren Akhisar Belediyespor sıcak ve güneşli bir havada, saha ve seyircisi önünde Giresunspor'u ağırladı. 2011-2012 sezonunda seyircisi önünde ilk resmi maça çıkan yeşil siyahlı ekip ilk yarı 0-0 golsüz kapandı. İkinci yarıda Akhisar Belediyespor'un baskılı futbolu 78.Dakikada Osman'ın girmesiyle golü buldu. 86.Dakikada defans oyuncusu Onur'un attığı golle  durum eşitlendi 1-1. Bundan sonraki ataklardan sonuç gelmeyince ikinci yarıda karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere sona erdi.

Maçtan Dakikalar

            Oyuna konuk takım Giresunspor başladı. İlk  tehlikeli atak Akhisar Belediyespor'dan eldi.

6'da sağdan Emrah Eren Kale içine gönderdiği topa Sertan kafayı vurdu araya giren Ömer tehlikeyi uzaklaştırdı.

8'de Mustafa Aşan'ın 30 metreden sert şutunu kaleci Soner'in ellerinde kaldı.

10'da Mustafa Aşan'ın ara pasını alan Emrah Eren, ceza sahası sağ çaprazdan sert şutu top yan direğin dibinden auta çıktı.

17'de sağ kanattan topla korner çizgisine kadar giren Emrah Eren topu kaleye gönderdi kaleci Soner, sakatlanma pahasına topu tutarak gole izin vermedi.

23'te sağ kanattan Hakan Ateş'in kale içine gönderdiği topa iyi yükselen Şehmuz kafayı çaktı top yan direğin yanından az farkla auta çıktı.

25'te Anıl'ın ceza sahası sol çaprazından kaleye gönderdiği topu Soner son kornere atarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

31'de Emrah Eren'in ceza sahasına kestiği topa Sertan kafayı vurdu top üstten az farkla auta çıktı.

40'ta  ani gelişen Giresun atağında sağ dan Ömer topu kale içine gönderdi topa iyi yükselen Adem kafayı vurdu kaleci Oğuz topu çizgide tuttu.

41'da Akhisar Belediyespor, zorunlu olarak ilk oyuncu değişikliğini Levent Kartop oyundan sakatlanarak çıkarken yerine Mert dahil oldu.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

            İkinci yarıya ev sahibi ekip Akhisar Belediyespor oyuna başladı.

49'da sağdan Hakan Ateş topu ceza sahasındaki arkadaşı Mert'e verdi Mert'in sert şutunu defans uzaklaştırdı.

52'de Emrah eren'in ortasına Mert kafayı vurdu top kaleci Soner2in ellerinde kaldı.

58'de Anıl'ın pasını alan Sertan kaleci Soner ile karşı karşıya kaldı topu kaleciye teslim etti.

65'te Akhisar Belediyespor'da ikinci oyuncu değişikliğinde Sertan Vardar oyundan çıkarken yerine Sani Gideon Adinoy girdi.

73'te Sani Gideon Adinoy'un ara pasını alan Şehmuz ceza sahası dışından sert şutunu defans uzaklaştırdı.

77'de Akhisar üçüncü oyuncu değişikliliğini Şehmuz oyundan çıktı, yerine Osman girdi.

78'de Anıl'ın kullandığı korner atışından gelen topu Kürşat kafa ile  oyunu 1 dakika önce giren Osman'a verdi, Osman dönerek topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçiren golü attı. 1-0

82'de konuk takım Giresunspor'da ilk oyuncu değişikliği Ali oyundan çıktı yerine Eren girdi.

83'te Emrah Eren'in sert şutu yan direkte patladı.

84'te ani gelişen Giresun atağında Adem 6 pasta kaleci Oğuz ile karşı karşıya kaldı plasesini Oğuz çeldi ve gole izin vermedi.

85'te Giresunspor'da ikinci oyuncu değişikliği Ramazan oyundan çıktı yerine Emre girdi.

86'da Giresun eşitliği sağladı. Adem'in kestiği topa defanstan gelen Onur kafayı vurdu ve eşitliği sağladı. 1-1

Bundan sonraki ataklardan sonuç gelmeyince ikinci yarıda karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere sona erdi.

Notlar:

*  Maç başlamadan önce Akhisar taraftarları Akhisarspor futbolcularını tribünlere çağırdı ve sevgi gösterisinde bulundular.

41'de Giresunsporlu Ramazan Durdu ile ikili mücadelede ayak bileğinden sakatlanan Levent Kartop oyundan çıktı yerine Mert Kaytankaş dahil oldu.

* Konuk takım Giresunspor'da sakat ve cezalı futbolcu yok tam takım sahada mücadele ettiler.

* Akhisar Belediyesporlu futbolcular maç başlamadan önce yedek kulübesindeki arkadaşlarıyla kenetlendiler.

* Daha önce Altay'da top koşturan Akhisarlı Şehmuz, Levent, Sertan, Giresun'dan Kaleci Soner, Onur, Fatih, Mesut, aydın karşılıklı rakip oldular

* Akhisar 'Belediyespor'da İsmail Özeren ve Diego da Costa Lima sakat olduğu için 18 kişilik kadroda yer almadılar.

* Akhisar Belediyespor'a sponsor olan Köfteci Ramiz yönetim kurulu Başkanı Birol Taşkınlar, Yönetim kurulu Başkan yardımcısı Bircan Taşkınlar ve yönetim kurulu üyeleri Birtan ve Bülent taşkınlar yan yayan şeref tribününde birlikte maçı izlediler.

* Her iki takım da geçen haftaki oynadıkları onbirleriyle sahaya çıktılar.

* Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu maç başlamadan önce Tribünleri selamladı

* Akhisar Teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu Kapalı tribün sol tarafındaki yedek kulübesini seçti.

* Maçın hakem Fethi Serkan Koçak 17 ve 64 dakikalarda her iki takıma su molası verdi.

* Giresunspor'da yönetim kurulu Kayyumda olduğu için As Başkan Muzaffer Ejder ile Akhisar'da geldiler.

* Karşılaşmayı, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Belediye Başkan yardımcıları Latif Çakmak, Ömer İşçi, TFF Temsilciler Kurulu Üyesi Hasan Üsküplü, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu, Akhisar Belediyespor Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel, Giresunspor As Başkanı Muzaffer Ejder ile maçı beraber şeref tribününde izlediler.

* Giresunspor'dan gelen yaklaşık 30 kişilik taraftar grubu takımlarını maç boyunca desteklediler.

* Müsabakayı maçın hakemi Fethi Serkan Koçak ilk yarıda 4 , ikinci yarıda 4  uzattı.

* Akhisar Belediyespor'da kapalı 900, Açık 400, kale arkası 90 toplam  bin 390 kişi maçı izlerken gişelere 18 bin 220 TL para bıraktı.

* Karşılaşmada 110 polis, 20 Özel Güvenlik  toplam 130 kişi görev yaptı.

Akhisarspor Giresunspor Maçının Ardından
Akhisar (Kenan MOLLA)

Bank Asya 1. Ligi ikinci haftasında konuk ettiği Giresunspor ile 1-1 berabere kalan Akhisar Belediyespor kaçan 3 puana üzüldü. Karşılaşmada 1-0 öne geçen yeşil-siyahlı ev sahibi ekip Akhisar Belediyespor, konuk ekibin 86. dakikasında attığı gol ile karşılaşmadan 1-1 berabere ayrıldılar.

Karşılaşma sonrası ilk olarak söz alan Akhisar Belediyespor'dan Osman Bozkurt; “Zor maç olacağını biliyorduk, hava şartları takım arkadaşlarımızı etkiledi, yapacak bir şey yok, karşı takımda aynı hava şartlarında oynadı. İyi mücadele ettik, ancak 3 puanı alamadık, onun için üzgünüz “dedi.

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu; “Oldukça sıcak bir havada oynadık. İkinci yarıda öne geçmemize rağmen galip bitiremedik, ama bu hava şartlarında çok yüksek bir tempo sağlayamamamıza rağmen iyi bir mücadele ettik. Tüm oyuncuları tebrik ediyorum. Aslında çok fazla söylenecek bir şey yok golü arayan isteyen rakibi zorlayan bizdik. Giresunspor deplasmanda oynadığı için buradan alacağı 1 puan onlar için önemliydi. Dolayısıyla maçın başında skor avantajı onlardaydı. Biz daha hareketli oynamalıydık, pozisyon bulalım maçın skorunu lehimize değiştirelim diye, dolayısıyla buda bizim daha çok yorulmamızı sağladı. Bu havada maçın sonlarına doğru sahada daha güçlü kalabilseydik belki maçı tekrar çevirme şansını yakalardık ama yorgunluk ve sıcak oldukça etkiledi. Diyecek bir şey yok, iki takımı da tebrik ediyorum. Maç saatinin 15.30'da olması oldukça erken 17.30 falan olsa biraz daha iyi olur ama yapacak bir şey yok çünkü yayın saatleri uymadığı için oynayamıyoruz. Yani her türlü şartta bu oyunu oynamalıyız. Emrah Eren'in elmacık kemiğinde kırık olabilir, yani çökme var son saniyedeki pozisyonda hakem belki çift atış verebilirdi. Levent Kartop sağ ayak dizinden sakatlandı, yırtıkta olabilir pazartesi günü çekilecek MR'dan sonra belli olacak” dedi.

Akhisarlı futbolcu Mert Kaytankaş;” Öncelikle takım arkadaşlarımın bu sıcak havada gösterdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ederim. Biz Temmuz ayı başından beri kamp yapıyoruz ama hazırlık maçlarımızda aynı zamanda bu kadar sıcak havada maç yaptığımızı hatırlamıyorum. Bu sıcak hava bizi olumsuz etkiledi. Elimizden geleni yaptık, golde bulduk ama son dakikalarda maalesef gol yedik. Aslında skoru koruyabilirdik ama futbol bu, yapacak bir şey yok, yinede arkadaşlarımı tebrik ediyorum, çok iyi mücadele ettiler” dedi.

Giresunsporlu futbolcu Adem Çalık; “Aslında çok iyi mücadele ettik, hava sıcaklığı gerçekten beklediğimizden daha sıcak oldu, bu bizi olumsuz etkiledi ama sonuçta buradan 1 puan almaya gelmiştik puanımızı da aldık. Şunu demek istiyorum, Akhisar taraftarı bize gerçekten centilmen davrandı ancak son dakika maçtan sonra yaptığı tezahürat bence hiç hoş değildi” dedi.

Giresunsporlu futbolcu Ömer Hacısalihoğlu; “Öncelikle arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Çok sıcak bir havada oynadık. Liglerin geç başlamasına rağmen hava bugün gerçekten çok sıcaktı. Bu da bizim performansımızı biraz etkiledi, belki Akhisarspor'da top fazla gözükmüş olabilir ama karambol pozisyondan gol yedik. Ben maç boyunca başka bir pozisyon hatırlamıyorum. Maç sonuçta 1-1 bitti. Geçen hafta 90+2de yemiştik,1-0 öndeyken bu haftada geriden gelip 1 puan aldık. Arkadaşlarımı teknik heyetimi, taraftarlarımızı tebrik ederim” dedi.

BAHRİ KAYA

Giresunspor Teknik Direktörü Bahri Kaya; “Evet arkadaşlar gerçekten en son söylenileceği ilk söyleyeyim, her iki takımında hak ettiği bir beraberlik ve puan aldı. Çünkü Akhisar takımı iyi bir takım yapmış bu sene için gerçekten  geçen seneye göre çok farklı iyi bir takım yapmış, aynı teknik heyetle devam ediyorlar. Belki ilerleyen haftalarda onlar düzelecek ve çok iyi yerlere gelecekler. Biz içinde bulunduğumuz sorunlardan dolayı geçen seneki ekibimizin hemen hemen aynısıyla mücadele ediyoruz. Bizde aslında geçen sene ikinci yarıda çıkış yapan oyuncularla birlikte oynuyoruz. Şuan yani küme düşme potasında kendi sahamızda bütün rakiplerimizi yenerek ligde kaldığımız onbir ile sahada oynuyoruz. Onun için biz biraz daha bu lige alışığız o yüzden Akhisar'a göre biraz daha hazırız diyebilirim. Ancak bugün her iki tarafı olumsuz etkileyen hava şartları çok olumsuzdu. Bu anlamda biz istediklerimizi çok yapamadık. Topu biraz Akhisarspor'a verdik, onların oynamasına müsaade ettik. Taktiksel anlayışımız buydu. Fakat onlara yüzde 50 pozisyon vermedik karambol ile bir gol yedik, arkasından adalet tecelli etti. Bence 1 puanı bizde en az Akhisar kadar hak ettik. Bizde bir karambole bir köşe atışı ile beraberliği sağladık. Çok centilmen bir maç oldu. Biz Giresunspor olarak çok dar bir kadro ile bugün aldığımız puana sevindiğimiz kadar sakatlık ve kırmızı kartla oyuncu eksikliği olmadığına sevindik.Akhisarspor'un bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim” dedi.



Etiketler : Akhisar, Belediye, 1, Giresunspor, 1,


Bu Haber Toplam 9054 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: