Ana Sayfa » Güncel
Akgün, Giresun Günlerini Yazdı
28 Mayıs 2012 Pazartesi 00:31
Giresun Federasyonu Teşkilat Başkanı Abdullah Akgün 6. Giresun Günleri'ni değerlendirdi.

Bu yıl 6. sı  düzenlenen  Feshane Giresun Günleri son zamanların Türkiye’de yapılan en büyük etkinliklerden birisiydi.İstanbul da büyük bir ilçemizin Belediye Başkanının ağzından çıkan  aman Allahım bu nedir ya demesi ve bizzat bu insan selinin Belediye Başkanımızı içeriye girerken de çıkarken de çok zor anlar yaşatması Giresun Günlerinin artık tavan yaptığının göstergesiydi.

Bu bir gün değil tam üç gün boyunca böyle devam etmesi her gün bir Bakanımızın gelip de bu kalabalığı görünce içlerinden artık bu Giresunlular gerçekten “GABUĞUNU GIRDI” diye düşünmüşlerdir ki konuşma yapmak için çıktıklarında  bu cümleyi telaffuz etmeleri Giresunlu hemşerilerimiz  tarafından bol bol alkışlandı.Bence Taksim yürüyüşünü görselerdi katılmadıklarına pişmanda olurlardı mutlaka.Taksim yürüyüşü de bundan sonra Giresun Federasyonunun olmazsa olmazları olacaktır.Büyük Şehir Belediye başkanı Sn. Kadir Topbaş da gördüğü kalabalık karşısında şaşkınlığını gizleyemedi bu organizasyonu yapan Giresun federasyonu Başkanı Sn. Hasan Turan beyi ve yönetimini kutladı.

Şişli belediye Başkanı hayatında böyle bir kalabalık görmediğini ve Giresun Federasyonunu cani gönülden kutlarken bundan sonra Giresun federasyonuna çok daha yakın ilgi göstereceğinin işaretini verdi. Bu  kalabalığın ilk meyvesini de Topal Osman Ağa filminin yönetmeni çekimler için istediği otobüsü sayın Sarıgül verdim gitti demesi oldu . 4 günde iki etkinlik yapan Giresun Federasyonu bu başarıya aylarca gece gündüz demeden çalışarak ve Giresun dernekleri ve ilçe Federasyonlarıyla devamlı toplantılar düzenleyerek ulaştı.Yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine ara vermeden devam etmenin faydalarını gördü.Ben buradan özellikle İlçe Federasyon Başkanlarımız başta olmak üzere Dernek Başkanlarına teşekkür ediyorum bu başarı hepimizin .Artık bundan sonra daha çok kenetlenmeli birbirimize daha çok sahip çıkarak İstanbul’da söz sahibi olmak için neler yapabilmeliyiz onlara bakmalıyız.

Aylarca  hiç bir çıkar beklemeden işimizi gücümüzü bırakıp dağ  taş demeden gezdiğimiz tanıtımını yaptığımız bu Giresun Günlerinin  zarar görmesi  için  bazı internet haber sitelerinde  basın açıklamalarından tut  bizlere hakaret aşağılayıcı sözler sarf eden gazeteci hemşerimizde çıktı bizi hedef aldı sustuk susmamızın sebebi ne korktuğumuzdan nede yaramız olduğundandı tekneden Giresun Günlerine zarar vermemekti.

Zerre kadar sütümüzden korkumuz yok susuyorsak biliniz ki Giresun’umuz için. Biz bu yola çıkarken ne menfaat gözledik nede kendimize bir çıkar sağladık, sağlayanlarıda neler peşinde koşanlarıda zamanı gelince  açıklayacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın.

Biz bu yola Giresun sevdalısı olarak çıktık daha önce 1. Osman Ağa Futbol Turnuvasında da bunu gösterdik tertipleyen arkadaşımızda bilir.Giresun Federasyonu çok değerli Hukukçu İşadamları ve Bürokratlardan oluşur. Yapılan her şey masada konuşulur ve tatbikine geçilir. Kimse çıkıpta ahkam kesmesin sonrada çıkıp ben Giresun un iyiliği için yapıyorum demesin.

Tam Giresun Günleri öncesi ben Feshaneye  Giresun Günlerine katılmıyorum demek Kime zarar verdi kamuoyu gördü herkes gereken cevabını aldı burada dik duran derneklerimizin Başkanlarını ve Yönetiminlerini kutluyorum.

Şimdi soruyorum bu açıklamanın arkasında neler var çekememezlikmi?  yoksa birilerinden alınan direktiflemi ? yoksa gerginlikten beslenmek mi?.Biz inandık  yılmadık yılmayacağız adam gibi adam Dernek Başkanı arkadaşlar ve has Giresunlu hemşerilerimizle var gücümüzle çalışacağız herkese  kapımız sonuna kadar açık yalnız bölmeye parçalamaya çalışanlar hariç.

Biz Giresun aşığıyız Biz Giresun sevdalısıyız biz adam gibi adamların yanındayız bizlere destek veren Belediye başkanlarımıza Milletvekillerimize  Bürokratlarımıza İl ve İlçe  Derneklerimize Federasyonlarımıza, Maramaralı çotanaklara ve Genç çotanaklara  Bursa ,Gemlik Tekirdağ Gebze, Antalya,Adapazarı,Ankara ve İsmini hatırlayamadığım bütün Derneklere ve bizleri üç gün boyunca ekranlarına taşıyan Mavi Karadeniz tv  yönetim kurulu başkanı Fuat Kuş beye ve ekibine Kaçkar tv  den  Hemşerimiz Metin Ruşen beye, ulusal basına 6.  Giresun Günleri  ziyareti ile bizleri memnun eden ve spor yorumculuğu yaptığı  Kanal Türk  tv de Giresunlulara övgüler dizen Milli sporcumuz Gökmen Özdanak beye, Milli oyuncu Lemi çelik beye  Giresun’umuzun değerli basınına  ve sanatçılarımıza ve özellikle bizleri bu muhteşem güzellikleri yaşatan başkanımız sn. Hasan Turan  beye  Yönetim kurulu arkadaşlarımıza       teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.



Kaynak: memleketgiresun.com Etiketler : Akgün,, Giresun, Günlerini, Yazdı,


Bu Haber Toplam 7996 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: