Ana Sayfa » Siyaset
AK PARTİ GİRESUN MİLLETVEKİLİ AV. SABRİ ÖZTÜRK
19 Nisan 2016 Salı 01:20


 AK PARTİ GİRESUN MİLLETVEKİLİ AV. SABRİ ÖZTÜRK’TEN ŞEHRE İKİ KAVŞAK MÜJDESİ

Giresun ilinin sorunlarını çözmek için yapılan çalışmalar ve ısrarlı takipler meyve vermeye başladı.  Hükümet Konağı bölgesine ve Bulancak Durağı olarak bilinen Giresun Meydan Kavşağına köprülü kavşak, hemzemin geçit ya da dönerli kavşak yapılması gerektiği Giresun kamuoyunda çeşitli platformlarda dillendirilmekteydi.

Milletvekili seçildikten sonra ilin sorunlarını yakinen takip eden Ak Parti Giresun Milletvekili Av. Sabri ÖZTÜRK,  konuyla ilgili açıklamasında ”  Ak Parti Milletvekilleri olarak her fırsatta şehrin eksikliklerini bizzat takip edip güzel ilimizden gelen talepleri titizlikle incelemekteyiz. Bilindiği üzere İlimiz şehir merkezinden geçmekte olan Karadeniz Sahil Yolu ile şehir merkezine yoğun bir ara girişi olmaktadır. Liman kavşağı istikametinden gelen araçların şehir merkezine giriş ve çıkışları, transit yol ile şehir içi yan yolun (toplayıcı yol) iç içe girmiş iki adet hemzemin ışıklı kavşaktan meydan gelmektedir. Gerek bölünmüş yolda gerekse yan yolda şehir içi toplayıcı yol üzerinde trafik yoğunluğu artmakta olduğu, kavşağın çok kollu olması nedeniyle trafik ışıklarının yetersiz kaldığı görülmektedir. Bu sorunun çözümü için ilimiz STK’ları tarafından 5 yıldır çeşitli girişimlerde bulunulmuş ancak bir sonuç alınamamıştı.

Bu sorunu çözmek için Giresun Valiliğimiz ve Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ile yaptığımız istişareler sonucunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Bakanlık bürokratları ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmeler yapıldı.  Söz konusu heyetle yapılan görüşmeler sonrasında somut adımlar atılmaya başlandı. Yapılan görüşmeler sonucunda Meydan (Bulancak durağı – Liman) Kavşağında yaya ve araç güvenliğinin sağlanması için transit yol ve yan yolun trafik akışının birbirinden ayrılarak transit yol üzerine köprülüğü kavşak veya battı çıktı şeklinde düzenlemenin yapılması hususu gündemimize alındı. Şu anda bu alanda çalışma yapılması için Bakanlık gerekli incelemeleri başlatmıştır.

Ayrıca, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda Hükümet Konağının önündeki kavşak ihtiyacı için proje çalışması tamamlanmış ve onaylanmıştır. Önümüzdeki süreçte buradaki kavşağın yapılması için de Bakanlık tarafından süreç hızlandırılmıştır. Her iki projenin en kısa sürede tamamlanması için konunun sıkı takipçisi olacağız. Söz verdiğimiz gibi Giresun için her şeyin en iyisini yapma adına bizlere verdiğiniz görevin bilinci ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. “dedi

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 7397 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: