Ana Sayfa » Dernekler
ABDURRAHMAN ADA MEDYA'İLE BULUŞTU
12 Temmuz 2017 Çarşamba 22:40


ABDURRAHMAN ADA GİRESUN
MEDYASIYLA GÖRELE'DE BULUŞTU

Nihat ÖZTÜRK

Görele Dernekler Federasyonu Başkanı ve İstanbul Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı, Esenyurt Giresunlar Derneği Başkanı Abdurrahman Ada Görele’de Giresun ve Görele basınıyla yemekte bir araya geldi. Görele pidesi ikram edilen yemeğe Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, İl Genel Meclisi Üyesi Şengül Şahin, TRT Sanatcısı İbrahim Can, Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, Giresun Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Namık Baltaoğlu, GİRKAD Başkanı Hatice Satgun, Giresun Dergisi İmtiyaz Sahibi, Remzi Mamaşoğlu, Görele Federasyonu Onursal Başkanı Sadi Kaya, Federasyon eski Başkanı Birol Gardaş ve Giresun’dan gelen gazetecilerle Görele’de faaliyet gösteren gazeteciler katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan Abdurrahman Ada katılımcılara teşekkür ettikten sonra Görele Federasyonu’nun çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Esenyurt’ta bir Giresun evi yaptıklarını belirten Abdurrahman Ada İstanbul’da Görele Federasyonu’na bir yer kazandıracaklarını söyledi.

MEDYANIN ÖNEMİ BÜYÜK,
BASIN DENETİM MEKANİZMASI

Daha sonra söz alan Giresun Milletvekili Cemal Öztürk basının önemine dikkat çekerek: Basının gündeme getirdiği konuları siyasilerin takip etmesiyle sorunların daha kolay çözüldüğüne işaret ederek; toplusal sorunların çözümünde basının çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti. Kendisinin de geçmişte bir dergide yazılar yazdığını, sarı basın kartı için müracaat ettiğini ancak sarı basın kartı alamadığını anlatan Cemal Öztürk, Giresunlulara yaşadıkları yerde ticarete atılmalarını ve siyasete girmelerini tavsiye etti.

ÇÖP TESİSİNİN EKSİKLERİ VAR

Yapılan konuşmalardan sonra soru- cevap bölümüne geçildi. Sorular daha çok milletvekili Cemal Öztürk’e soruldu. Görele’ye YURT-KUR’ un bir yurt yapma çalışması olup olmadığı sorusuna Cemal Öztürk yatırım programa alındığı şeklinde cevap verdi.
Çavuşluya yapılan çöp tesisiyle ilgili bir soruyu cevaplayan Öztürk; Tesisin teknik anlamda tamamlanmadan hizmete açıldığını, eksikleri bizzat yerinde gördüğünü, durumu yeni göreve başlayan valiye bildirdiğini ve Temmuz ayı sonuna kadar eksiklerin giderileceği bilgisini aldığını söyledi.
Ordu- Giresun Havaalanı’nda hizmet veren HAVAŞ’ın servis araçlarının Tirebolu’dan daha doğuya geçmediğini içeren bir soruya; HAVAŞ’ın özel bir kuruluş olduğunu, genel müdürüyle bu konuyu görüştüğünü ancak görüştüğü müdürün değiştiğini, yeni müdürle tekrar görüştüğünü ve konuyu takip ettiğini söyleyerek cevap veren Cemal Öztürk, basının konuyu gündemde tutmasını istedi.
Giresunlu ticari araçların Ordu –Giresun Havaalanı’ndan yolcu aldığında Ordu polisi tarafından ceza yazıldığının söylenmesi üzerine konuyu takip edeceğini belirten Cemal Öztürk Ordu ve Giresun valilerinin ortak bir çalışmayla bu sorunu çözebileceklerini söyledi.
Görele Dernekler Federasyonu Başkanı ve Esenyurt Belediye Başkanı Abdurrahman Ada’nın basın mensuplarıyla bir araya geldiği yemekte, Görele Kemençe ve Horan Günleriyle ilgili görüşler açıklandı ve Kuşdiliyle ilgili tanıtım çalışmalarının yerelden ulusala geçmesi ve Kültür Bakanlığı’nın bu iki etkinliğe destek vermesi istendi.
Görele Dernekler Federasyonu’nun basın mensuplarıyla buluştuğu yemekte Başkan Abdurrahman Ada Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram’a bir plaket verdi. Katılımcılar daha sonra 10. Görele Kemençe ve Horan Festivali’ni izlemek üzere festival alanına geçtiler.

 

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 6764 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: