Ana Sayfa » Duyurular
ABD’de, Vali ve Giresun Buluşması
23 Kasım 2011 Çarşamba 08:12
New York ve New Jersey Eyaletinde yapılan gece Vali Şahin ve Amerika'nın çeşitli eyaletlerinde yaşayan çok sayıda hemşerilerimizi bir araya getirdi.

 
 
4. Geleneksel Giresunlular Müzik ve Kültür Şöleni 19 Kasım ve 20 Kasım 2011 tarihlerinde New York ve New Jersey Eyaletinde Vali Dursun Ali Şahin, eşi Melahat Şahin ve çok sayıda gurbetçi hemşerilerimizin katılımıyla 2 ayrı geceyle gerçekleştirildi. New York ve New Jersey Eyaletinde yapılan gece Vali Şahin ve Amerika’nın çeşitli eyaletlerinde yaşayan çok sayıda hemşerilerimizi bir araya getirdi.
 
GİRESUN'dan, YAĞLIDERE'den SİZE SELAM GETİRDİM
 
    Derneğin davetini hiç düşünmeden tereddütsüz kabul ettiğini belirten Vali Şahin,“Bugün sizlere Yağlıdere’den, Giresun’dan selamlar getirdim. Giresun Türküleri ile Yağlıdere’nin şarıltısını, getirdim. Fındık bahçenizin, mısır tarlanızın, toprağınızın bereketini getirdim. Ormanınızın, dağınızın, yaylanızın havasını getirdim. Köyünüzün, ilçenizin, ilinizin, kokusunu getirdim. Yıllar önce el sallayarak, gözlerinizden yaş akıtarak çıktığınız ocağınızın en derin duygularını getirdim. Sizlere koştum, sizlerle kucaklaşmak, dertleşmek için burada oldum. Çünkü sizler bizim her şeyimizsiniz. Amerika’ya bakan gözümüzsünüz. Muhannete muhtaç olmamak için buralara kadar geldiniz. Buralarda milletimizin kültür elçileri oldunuz. Yılmadan, yıkılmadan milli değerlerimizin sözcülüğünü, temsilciliğini ve bayraktarlığını yaptınız. Geleneklerimizi, modern zamanların özentiyle ikmal edilmiş ahlaksız saldırılarına karşı korudunuz, kolladınız. Sizlerle gurur duyuyorum.” dedi.
 
GİRESUNLULAR MİLLİ ve MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI
 
    Gurbetçilerimizden kendi kültür, örf ve adetlerini korumalarını da isteyen Vali Şahin,“Yıllar önce kıtılar ötesinden bu ülkeye gelmiş olmanıza rağmen milli ve manevi değerlerinizden taviz vermeyen; aslını, neslini yermeyen, unutmayan iftihar burçlarımızsınız. Sizler, kalbi vatan sevgisiyle, hayalleri sıla özlemiyle çarpan ülke sevdalılarısınız. Milli kimliğinizi asla yüzüstü bırakmayan kıvanç kaynağımızsınız. Bu şölenin gerçekleşmesinde emeği geçen Derneğimizin kıymetli yöneticilerini ve temsilcilerini tebrik ediyorum. Giresun’un kültürünü, örf ve adetlerini yaşatıyorsunuz. Birlikteliğinizi bu derneğe sahip çıkın ki daha güçlü olalım, sesimiz daha gür çıksın. Değerli hemşerilerim bu gece burada herkesin kalbi Giresun için atıyor. Bu gece burada sizlerle beraber olmak bana gurur ve onur verdi. Türkiye’de devletin kapısı herkese açık olduğu gibi Giresun’da da Valiliğin kapısı herkese açıktır. Gelin sizleri bekliyoruz. İki yıl sonra Giresun’a uçakla geleceksiniz çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah o günleri hep beraber yaşayacağız.” dedi.
  
Geceye Vali Şahin’in yanı sıra New York Başkonsolos’u Mehmet Sansar’da katıldı.
 

Gecede bir konuşma yapan Vali Şahin, farklı ve farklı olduğu kadar anlamlı bir gecede hemşerilerimizle buluşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “On binlerce km uzaktan Giresun’dan sizlere kucak dolusu sevgi ve selamlar getirdim.” dedi.

Dernek Başkanı Cevdet Özdemir Giresun’dan özel olarak gelen ve kendilerini onurlandıran Vali Şahin’e teşekkür ederek Gecenin anısına plaket takdim etti.

Vali Şahin, Derneğin eski Başkanı Orhan Bayram’a gecenin anısına ve geçmişte yaptığı hizmetlerden dolayı plaket verdi.



Etiketler : ABD’de,, Vali, ve, Giresun, Buluşması,


Bu Haber Toplam 10325 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: