Ana Sayfa » Dernekler
ABD'de Cami Derneğine Giresun'lu
06 Aralık 2011 Salı 19:32
Amerika New Jersey eyaletinde, 23 sene önce kurulan Selimiye Camii Derneği yönetim kurulu başkanlığına Yener Hendenoğlu getirildi.

Yener Hendenoğlu Dernek Başkanlığına Getirildi   

Dernek lokalinde yapılan kongre sonucunda dernek üyeleri ve vatandaşların takdirini alarak başkanlığa aday gösterilen Hendenoğlu, 10 yıldır sürdürdüğü dernek başkan yardımcılığı görevini sonlandırarak derneğin Yönetim Kurulu başkanlığına getirildi.

Bilindiği üzere yurt dışında bulunan bu tarz dernekler, bir cami yapma yaşatma derneğinin yaptıklarının yanı sıra Türklerin yaşamlarına, maneviyatına, duygularına ve kültürlerini yaşatmak anlamında büyük katkılar sağlıyorlar.  

Hedef Yeni Bir Cami Yaptırmak

Dernek yönetim kurulu olarak ilk hedeflerinin artık Türklerin Nüfus yoğunluğunu karşılamayan Selimiye Camii’nin daha büyük, ulaşımı ve oto park sorunu ile sıkıntı olmayacak bir yere yeni bir cami projesi gerçekleştirmek olduğunun altını çizen Hendenoğlu, bölgede yaşayan tüm Türk vatandaşlarımızdan bu konuda maddi manevi destek istedi.

 

Yapılan oylama sonucunda derneğin yeni yönetim kurulu ise şöyle oluştu:

Başkan: Yener Hendenoğlu

Yönetim Kurulu: Mustafa Okusal (Başkan Yrd.), Osman Özdemir (Başkan Yrd.), Hüseyin Cahit Özbay (Başkan Yrd.), Hayrettin Yılmaz, Cafer Güngördü, Serdar Çapar, Ziya Yılmaz, Murat Şengül, Turgut Akıllı, Ahmet Kumaş, Mustafa Yılmaz, Alaattin Evci, Öztürk Yılmaz, Mustafa Ayaz, Mümtaz Anaç.

Denetleme Kurulu: Mehmet Bayram, Bekir Özdemir, Ayhan Tiryaki, Abdullah Oruç.

Haysiyet Divanı: İsmail Hendenoğlu, Soner Sağlam, Muammer Öztürk, Ali Kaya.

Danışma Kurulu: Mehmet Uslu, İsmail Öztürk, Mustafa Ekiz, Selahattin Kılıç, Ömer Lütfi Camsoy.

Amerika New Jersey eyaletinde, 23 sene önce kurulan Selimiye Camii Derneği yönetim kurulu başkanlığına Yener Hendenoğlu getirildi.

Amerika’nın New Jersey eyaletinde Türklerin gerçekleştirdiği sosyal projelerin içinde yer alan, şimdi de Selimiye Camii dernek başkanlığına getirilen Hendenoğlu yaptığı açıklamada, “Selimiye Camii derneğimizin çeşitli kademelerinde yaklaşık olarak 22 yıldır görev aldım. Şimdi de arkadaşlarımız bizlere başkanlığı layık gördüler ve derneğin hedeflerini daha da yükseltmek için biz de bu görevi kabul ettik” dedi.

Dernek faaliyetlerine; yazları açılan Türkçe ve Kur’an-ı Kerim derslerinin yanı sıra, yapılacak etkinlikler, konferanslar ile devam edileceğini söyleyen Hendenoğlu, “Amacımız maneviyatımızı, dilimizi, dinimizi daha iyi yaşamaktır” dedi. 



Kaynak: ERDAL AVCI Etiketler : ABD'de, Cami, Derneğine, Giresun'lu,


Bu Haber Toplam 8801 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: