Ana Sayfa » Spor
ÇOTANAK ARENA’NIN TEMELİ ATILDI
13 Kasım 2016 Pazar 22:54


 ÇOTANAK ARENA’NIN TEMELİ ATILDI

 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ arasında yapılan anlaşma ile Giresun’a yapılacak olan ‘Çotanak Arena’ spor tesislerinin temel atma törenine katıldı.


ÇOTANAK ARENA’NIN TEMELİ ATILDI

Giresun Çotanak Arena Stadı ve bin kişilik Olimpik Yüzme Havuzunun temeli Başbakan Yardımcı Nurettin Canikli ve Giresun Valisi Hasan Karahan tarafından atıldı.

Aksu Mahallesindeki eski SEKA arazisine TOKİ tarafından yapılacak olan 20 bin kişilik Giresun Çotanak Arena Stadı ve 1000 kişilik Olimpik Yüzme Havuzunun temel atma töreninde konuşan Vali Hasan Karahan “Giresun'da son 50 yılda en fazla süre ile görev yapan Vali olmuşuz. Demek ki Giresunlular seviyorlar. Yeni hizmetler ile yeni heyecanlar ile valilerimizin gayretlerinden faydalanalım diyorlar. Bizde Allah'ın izniyle, Allah ömür verdikçe, burada büyüklerimiz uygun gördükçe hizmete devam edeceğiz. Ne mutlu bize bugün, güzel bir gün, aziz bir gün ve bir açılışta yine birlikteyiz. Temel atma töreni ama açılışına da yetişeceğiz inşallah. Çünkü TOKİ Başkanımızda söyledi, müteahhit firmamızda hemşerimiz siyah kalem firması, inşallah verdiği tamamlama süresinden önce tamamlayarak stadımızın açılışını yapacağız. Tabi burada Giresunspor’umuzun da elini çabuk tutup, bir an evvel süper lige çıkması lazım. Giresunspor’umuz, Giresun'un medarı iftiharıdır. Giresunspor, 7'den 77'ye her bir Giresunlu’nun gönlünde ayrı bir yeri olan ve şimdiki yönetimimizin de gerçekten gayretleriyle fedakârlıkları ile gerçekten çok güzel mesafeler aldı. İnşallah daha güzel bir yerde göreceğiz. Aksu Vadisi, Giresun için özel bir vadi oldu artık. TOKİ konutları yükseldi, geçen yıl birlikte temelini atmıştık. İşte açılışı hazır, satışları hızlı şekilde sürüyor. Onun dışında hastanemiz sağolun sizlerin de birebir yakından takibi ile onaylandı. Sayın Başbakan Yardımcımızdan da burada sözünü alalım, inşallah hep beraber 350 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin temelini yıl bitmeden atalım. Onun dışında işte hemen yolun sonunda Eğribel Tüneli gözüküyor buradan. 2 kilometreyi geçti. Allah'ın izniyle bir yıl sonra tahmin ediyorum, son ışık görünür. Bugün biliyorsunuz Ovitte Sayın Başbakanımız ışık görünme açılışı yapıyor. İnşallah seneye bizde burada Eğribel’de hep beraber bu açılışı gerçekleştiririz. Giresun sizlerin gayretleriyle, himmetleriyle ve bire bir özel takipleri ile güzel hizmetleri kazanıyor. Bunların gereğini de Giresunlu vatandaşımız memleketine olan sevdasıyla, 15 Temmuz’da ki dik duruşuyla sonuna kadar verdi. Allah'ın izniyle bundan sonra da Giresun’umuz milli iradenin safında hiç bir an bile tereddüt etmeden milletinin emrinde, 79 milyonun kardeşliğini esas alarak yürüyüşüne devam edecek. Emekleriniz için, gayretleriniz için teşekkür ediyoruz. Giresun sporumuza layık bir stat yapıyoruz. Şimdiden stadımız hayırlı olsun. Giresun sporumuza hayırlı olsun. Giresun’un gençlerine hayırlı olsun” dedi.

Temel atma töreninde konuşan Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli’de “Bugün Giresun’un gerçekten bir hayalini gerçekleştirmek üzere buradayız. Bizimde mega projemiz olarak sizlerle paylaştığımız, sözünü verdiğimiz bir yatırımı, bir projeyi hayata geçirmenin gerçekten gururunu taşıdığımızı ifade etmek istiyorum. Yerine getirmiş olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Biz mega proje olarak bu sözü verdik. Siyasette en sıkıntılı anlardan bir tanesi verilen sözlerin yerine getirilememesi. Son 14 yılda Türkiye siyaseti böyle sıkıntılı bir durumla karşı karşıya kalmadı hamd olsun. Ama öncesinde çok yaygındı. 2002 yılı öncesi siyaset kurumu verdiği sözleri yerine getirme noktasında çok zayıftı. Çok ciddi problemlerle karşı karşıya kalıyordu. Ama son 12 yılda Giresun’da ve Türkiye’de verilen sözlerin hemen hemen hepsi yerine getirildi ve getiriliyor. Rabbime bu nedenle bir kez daha şükrediyoruz, hamd ediyoruz. Bize verilen bu sözleri yerine getirebilme imkânı sağladığı için. Bu proje önemli bir proje, bütün uluslararası müsabakaların yapılabileceği, UEFA standardında teknoloji olarak da en son dünyanın bu konuda sahip olduğu en son gelişmiş teknolojinin kullanılacağı bir yatırım olacaktır. Koltuk sayısı da 22 bin 28 olacaktır. Giresunspor’a mali açıdan ciddi katkılar sağlayacak önemli bir proje. Ben bu tesisin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı haktan niyaz ediyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum, teşekkürlerimi sunuyorum. Bütün bu hizmetler milletimiz için, sizler için, Giresun için. Sizin o özel desteğiniz, dualarınız olmasa biz bunları gerçekleştiremeyiz. Sizden de istirhamımız, dualarınıza devam edin. Tesissimiz hepimize hayırlı olsun. ” diyerek temeli atılan yatırımların Giresunlulara hayırlı olmasını diledi.

Protokol konuşmaların ardından, Çotanak Arena ve Olimpik Yüzme Havuzunun temeli Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Vali Hasan Karahan, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk,  TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ve diğer katılımcılar tarafından gerçekleştirildi.

Projeye göre TOKİ tarafından  toplam inşaat alanı 120 bin m² olan arazi üzerinde 1 adet 20.000 seyirci kapasiteli Stadyum,1.000 seyirci kapasiteli 1 Adet Olimpik Yüzme Havuzu ve 1 adet Antrenman Sahası ve 284 kapalı, 505 açık olmak üzere toplam 789 araçlık otopark  yapılacak.

Stadyumda, 84 protokol, 1413 VIP ve loca, 75 engelli seyirci, 76 basın çalışma ve 20.366 standart seyirci koltuğu olmak üzere, toplam 22.014 koltuk ve  1 adet protokol ve 48 adet standart olmak üzere içerisinde WC ve mutfak bulunan toplam 49 adet seyirci locasının yanı sıra, Güney Tribün içerisinde 148 seyirci kapasiteli Spor Salonu ve zemin katta toplam 27 adet Mağaza yer alacak.

Zemin katta toplam 13 adet mağazanın yer alacağı Olimpik Yüzme Havuzunda ise 50 x 25 m ölçülerinde olimpik standartlara sahip toplam 1.000 koltuk bulunuyor.

Temel atma töreninin ardından. Başbakan Yardımcısı Canikli, Vali Karahan ve beraberindekiler aynı mahallede yapımı devam eden TOKİ konutlarında da incelemede bulundu.

Temel atma törenine; Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve eşi hanımefendi Hatice Canikli, Vali Hasan Karahan ve eşi hanımefendi Şule Meral Karahan, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk, önceki dönem Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cevdet Coşkun, Giresun Barosu Başkanı Av.Gültekin Uzunalioğlu, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Güncelleyan/Aydın Kömürcü

   

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 7282 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: