Ana Sayfa » İlçeler
Çanakçı’ nın TEOG imtihanı
22 Ocak 2017 Pazar 19:30


 Çanakçı’ nın TEOG  imtihanı

Giresun’ un Çanakçı ilçesi öğrencileri son günlerde başarıdan başarıya koşarak ilçenin marka değerini yükseltme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Haber: OKAN KAPLAN – ÇANAKÇI www.canakci.com.tr

17-18 Aralık 2016  tarihin de yapılan TEOG sınavında İlknur Yeter BİLGE, Tuğba ÇEVİK, Cengizhan ULU, Hilal KIR, Ayşen Ülkü KARADEMİR, İbrahim KARADİREK, Cemre KÖSE, Nesrin KİRMAN, Burak BİLGE, Fatmanur ÇOBAN, Gayegül KATIRCI, Bilge KARADİREK, Yusuf YILMAZ Ve Cantürk BİLGE Fen liselerine, Havva Beyza ÖZTÜRK, Buse Naz ŞENGÜN, Merve CİVELEK, Ali ÖZDEMİR ve Eren CINDIK’ta  Anadolu sağlık meslek liselerine girmeyi başardılar.

Ayrıca Çanakçı ortaokulu Giresun da özel okullar dahil 122 ortaokul arasında 4.ün olarak akademik başarısını her geçen yıl zirveye taşımayı başardılar.

Çanakçı Milli eğitim müdürü Zafer BALCI yaptığı açıklamada: Çanakçı ilçemizde 1 lise Çanakçı çok programlı Anadolu lisesi 4 ortaokul 3 ilkokul 1 anaokulu 1 halk eğitim merkezi ve yeni açılan Anadolu imam hatip lisesi ile beraber 11 eğitim kurumuyla eğitim öğretim hizmeti vermektedir. Çanakçı milli eğitim müdürlüğü olarak ilçemizin okulların donatım ihtiyaçlarının, ders araç ve gereçlerinin, kadrolu öğretmen ihtiyaçlarının giderilmesi, kadrolu gelen öğretmenlerimize huzurlu bir ortam oluşturarak öğretmenlerimizin ilçe dışına tayinlerini azaltarak okullarımızda eğitim kadrosunun devamlılığını sağlanması ilçemizin eğitim öğretim başarısını somut olarak gözle görülür derecede arttırmıştır.

İlçemizde tek lise durumunda olan Çanakçı çok programlı Anadolu lisesi TEOG sınavı sonuçlarına göre akademik puan sıralamasında geride kalan öğrencileri almasına rağmen öğretmen kadrosu genç ve tam olması öğretmen ve okul idaresinin özverili çalışmaları sonucu YGS ve LYS’ de son yıllarda atılım yapmış ve en son 2016 yerleştirme döneminde 44 öğrencinin 9’u dört yıllık 27’si iki yıllık fakültelere yerleştirilmiştir.

İlçemiz 2012-2013 eğitim öğretim yılında 1000’lük puan sistemine göre 47 puan civarında olan ortaokul TEOG sınavı ortalaması;

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında; 55,35’e

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında; 56,40’a

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında; 59,56’ya

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında; 1. TEOG sınavı sonuçlarına göre de ilçemiz ortalaması 62,48’e çıkmıştır. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında ilçemizde 83 öğrenci TEOG sınavına girmiş, bunların 9’u Fen lisesini, 6’sı Sağlık meslek lisesini 20’si Anadolu lisesine yerleşmiştir. Eğitim Öğretimin yapılanması ve dönüşümü uzun süreli bir süreçtir. Beş yıllık zaman içerisinde ilçede TEOG Sınavı ortalamasını 47 puanlardan 62 puanlara getirmek 15 puanlık büyük sıçrama yapan başta öğrencilerimiz ve bu başarıda emeği olan öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Ayrıca bize eğitim öğretim hizmetlerinde yardımcı olan idari ve mülki amirlerimize teşekkür ederiz. Akademik başarılarımızın ilçede devamlılığının sağlanması için ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak çalışmalarımızı, gayretlerimizi artırarak devam ettirmekteyiz. Çalışmaların ve gayretlerin meyvesini almak tüm eğitim öğretim paydaşları gibi bizimde moral ve motivasyonumuzu arttırmaktadır. İlçemizin eğitim başarısı adına ümidimizi ve beklentimiz artarak devam etmektedir.

Eğitim öğretimin bir ekip ruhu anlayışıyla başarı getirdiği için tekrardan emeği geçen tüm eğitim personelimize, idarecilerimize teşekkür eder, kendilerini ilçe milli eğitim müdürü olarak tebrik ederim.

Ayrıca her türlü desteği eğitimden esirgemeyen her zaman yanımızda olan Giresun Milletvekilimiz Sayın Cemal ÖZTÜRK ve ilçe kaymakamımız Sayın Yusuf GEMİCİ’ ye tüm eğitim camiası adına teşekkürü bir borç biliriz.

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 7456 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: