Ana Sayfa » Dernekler
Çamoluk Dernek başkanı Hacı Canik'ten Basın Açıklaması
04 Mayıs 2021 Salı 23:44
" Başkan Canik Dernek gelirlerinde azalma ihtiyaç sahiplerinde artış oldu"

 


Hacı
 CanikÇamoluk Haber’e teşekkür ederek başladığı açıklamasında; bir çok konuyu dile getirdi. Çamoluk Derneği  Sosyal  İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Cemalettin Çolak’ın da hazır bulunduğu açıklamada; Hacı Canik, Çamoluk Derneğinin kuruluşundan günümüze kadar hizmet eden, derneğe katkıda bulanlara teşekkür edip, “Aslında söylenecek çok şey var  fakat, açıklama yapmak benim yapımda yok. Arkadaşlarım yapılan hizmetlerin sosyal medya yolu ile vatandaşlara ulaştırılması yönünde istek te bulundukları için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım” dedi.  Her yiğidin bir yoğurt yemesi vardır, benimkisi de bu şekilde diyen Hacı Canik, “Dernekçilik bir ekip işi, ben zaman zaman ön planda gözüksem de, aslında, hiçbir iş tek başına olmuyor. Genç bir ekibe sahibiz ve hepsi kendi işlerinde makam mevki sahibi insanlar, ama hiçbir zaman görevden geri kalmayarak,  kibirden uzak mütevazi bir şekilde  özveride bulunuyorlar. İşte böyle bir ekibe sahip olduğumuz için de işlerimiz; daha hızlı ve düzenli yürüyor” dedi.

Başkan Hacı Canik “Hemşehrilerimizin teveccühü ile Başkan olarak yönetimde beş yılı geride bıraktık. Çokta eskilere gidip uzatmaktan ziyade, Özellikle, Tüm dünyanın maruz kaldığı, yani; 2020 Mart ayından itibaren ülkemizin tanıştığı pandemi döneminden sonra, ülkemiz ve ilçemiz çok sıkıntılı günler geçirdi. Devletimiz gücü nispetinde, ekonomimizin müsaade ettiği ölçülerde vatandaşının her anlamda yanında olmaya gayret etti. Devletin çabalarının yanında, biz Sivil Toplum Kuruluşlarına da büyük görevler düştü bu süreçte. Biz Çamoluk Derneği olarak, sürecin başından günümüze kadar hem yetkili kurum ve kuruluşlardan gelen talepleri, hem de, vatandaşlarımızdan gelenleri imkanlarımız oranında,  azami olarak  yerine getirmeye çalıştık. Alınan tüm önlemlere rağmen, yine de üzücü sonuçlarla karşılaştık. Sürecin başlangıcından bugüne, bir çok vatandaşımız ve hemşehrimiz hayatını kaybettiler. Bu vesile ile; onlara da Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlı, tedavisi devam edenlere de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  Bizler ne yaptık Çamoluk Derneği olarak. Bilindiği üzere, Birkaç yıl önce eğitim vakfımız kuruldu ama faaliyetlerimiz  yine dernek üzerinden yapılıyor. Çalışmalarımız, dernek vakıf ayrımı yapmadan koordineli bir şekilde devam ediyor. Yani vakıf yeni kurulduğu için onu bir çocuk olarak kabul ediyoruz. Tabii ki o da gelişecek ve  Çamoluk ve ülkemiz için çok faydalı işler yapacak.

22 yıldır, her eğitim öğretim döneminde, üniversite öğrencilerimize, Çamoluk’ta eğitim gören öğrencilerimize ve anne ya da babasını kaybetmiş kardeşlerimize eğitim bursu veriyoruz. Bu da,  yaklaşık 700 öğrenciyi buluyor.

Covid-19 virüsünün ülkemizde görülmesi ve bazı tedbirler alınmaya başlamasıyla birlikte, malum okullarda da yüz yüze eğitime ara verilmiş ve online eğitime geçilmişti. Bu  uygulamadan sonra pek çok dernek ya da vakıf verdikleri bursları keserken, biz Çamoluk Derneği olarak, öğrencilerimizin burslarını vermeye devam ettik.

Bunu neden yaptık? öncelikle biz bu bütçemizi vatandaştan burs vereceğiz diye topladık. Yani amacına uygun tasarruf edilmesi gerekiyor. İkinci bir hususta, öğrenci kardeşlerimiz planlamalarını yaparken bu bursları  da dikkate alarak yapıyor ve harcamalarını da bu planlama üzere  yapıyor. Ayrıca bir öğrenci  paraya yalnız  okulda  eğitim gördüğünde ihtiyaç duymuyor, online eğitimde de bu kardeşlerimizin ihtiyacı var. Tüm bu gerekçelerle bizler, öğrencilerimizin burslarını aksatmadan ödemlerini yaptık.

2021 yılında da aynı uygulamamız devam etti” dedi.

Dernek gelirlerinde azalma ihtiyaç sahiplerinde artış oldu

Hacı Canik, Pandemi Sürecinde gelirlerinde gerileme olduğuna dikkat çekerek; bu süreç bizi de çok etkiledi.  Ama, ona rağmen, Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımla birlikte, ilçemizin geniş kalpli, koca yürekli,  güzel, hayır sever insanları sayesinde biz bu çarkı  döndürmeye gayret ediyoruz. Tabii ki bu nereye kadar gider, ne kadar sürer bilmiyorum. Elimizden geldiği kadar biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Bu hizmetlerin yapılmasını isteyen ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen hayır sahipleri olduğuna dikkat çeken Başkan Hacı Canik, ”Bize bağış yapan bir çok bağışçımız kesinlikle isminin hiçbir platformda geçmesini istemiyor. Yani yaptığını Allah Rızası için, gösterişten uzak kibre düşmeden yapıyor.   Biz de bu bağışçılarımızın hassasiyetine azami özen gösteriyoruz” deyip, ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin farklı  yolları olduğunu dile getirdi. Hacı Canik, ihtiyaç sahiplerine yaygın olarak  gıda kolisi giyecek vb. gibi yardımların yapıldını, Çamoluk Derneği olarak tercihlerinin ihtiyaç sahibine nakit yardımından yana  olduğunu bu da uyguladıklarını açıkladı. Nakit yardımı tercih etmelerinin sebebi olarak; vatandaşın ihtiyacı ne ise ona harcamasının daha isabetli olduğunu açıkladı.   Yardım konularında danışmanlık hizmetleri de verdiklerini söyleyen Hacı Canik farklı vakıf dernek iş adamı belediye gibi kurum ya da kuruluşların kendilerinden talepte bulunmaları halinde onlara da  kişisel verilerin korunması kapsamında  yardımcı olduklarını, ihtiyaç sahipleri ile hayır severleri buluşturduklarını söyledi.

“Çamoluk’ta Kaymakamımız Sayın  Emre Çömen ve daha önce görev yapan Kaymakamlarımız, Belediye Başkanımız, Sayın Fatih Düz ve daha önce görev yapmış belediye başkanlarımız hepsi ellerinden geldiğince, imkanları nispetinde vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyorlar.  Tabii ki biz de  hizmet kurumu olduğumuz için, Çamoluk’tan hangi kurum kuruluş ve vatandaş bizden bir şey talep ettiyse Kaymakamlık ve Belediyemizin yaptıklarının dışında  bizler de elimizden geldiği kadar yerine getirmeye gayret ettik. Talepte bulunanların hepsine yardımcı olmaya çalıştık. Bundan sonra da imkanlarımız nispetinde yardımcı olmaya devam edeceğiz. Şunu da ifade etmeden geçmeyeyim. Biz Çamoluk’ta bu yardım çalışmalarını yaparken, bize en büyük katkıyı sunan , bizim adımıza bu yardımları yerine ulaştıran, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Asım Kaleli’ye de ayrıca teşekkür ediyorum. Çamoluk Derneği olarak, aynı zamanda İstanbul'da da  ihtiyaç sahibi birçok hemşehrimize yardımlarda bulunduk. Özellikle pandemi sürecinde işinden gücünden olmuş ev kirasını ödeyemeyen ya da farklı ihtiyaçları için bize müracaat eden hemşehrilerimizin istekleri yine  imkanlar ölçüsünde yerine getirilmeye çalışılmıştır. Bu çalışmalara da yine, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve gönlü zengin hayır sahibi hemşehrilerimiz katkıda bulunmuşlardır” dedi.   

Pandeminin dernekler üzerinde büyük etkisi oldu

Hacı Canik, pandemi sürecinin özellikle dernekler üzerinde  büyük etki meydana getirdiğini, bölgemizde bulunan bir çok derneğin geleneksel hale gelen etkinliklerini yapamaz duruma geldiğini, ancak, geliri olan  bazı istisna köy derneklerinin yaptıkları organizasyon ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara özellikle, pandemi sürecinde ve ramazan ayında yardımda bulunduklarını söyledi.

Köy derneklerinin işin de zor olduğunu dile getiren Hacı Canik, “daha önce yapılan tüm kongrelere katılamaya çalıştım o kongrelerdeki coşku ve heyecan yerine, geldiğimiz noktada yönetici arkadaşlarımız kendi aralarında kongre yapmak zorunda kaldılar. Yani seçimlerden önce vadettikleri birçok projeyi yapma imkanı bulamadılar. Bu sebeple vatandaşlar son yapılan kongrelerde aynı yöneticilere proje ve çalışmalarını yapabilmeleri için birer dönem daha görev verdi” dedi.

KAYNAK /ÇAMOLUK HABER /KAZIM KARAÇOBAN

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 3538 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: