Ana Sayfa » Dernekler
30 AĞUSTOS'DA AFYONKARAHİSAR'DAYIZ
19 Ağustos 2014 Salı 22:53


 Yılardan bu yana Giresun sivil toplum kuruluşları topluca veya ferdi gittikleri Afyon,da bulunan Giresun Şehitliğine bu yıl farklı gidiyor.

Bu yılki organizasyonu Giresun federayonu yaparken geçtiğimiz yıllarda günü birlik gidilen Şehitlerimizi anma gününe iki günlük olarak düşünüldü.
Giresun federasyonunuda yapılan toplantıda katılımcılara biliği veren  başkan  sayın Hasan Turan. normalde hafta içine gelen anma gününü Afyon valiğiyle yaptığımız görüşme ve mutabakat sonucu Giresun Şehitlerini anma proğramını bundan sonra Ağustos ayının son haftasında yapacağız bir dedi. sayın Turan bundan önce günü birlik gidorduk kısa bir tören yapıp üç dört saat sonra dağılıyorduk .bu yıl öyle yapmayalım dedik bir gün önceden gidelim Şehitliğin bulunduğu tepeye çadırkent kuralım "Aba Zıbga giymiş Giresun uşakları ecdada sayığı tutalım dedik (ABA ZIBGA) Giresun yöresinde geçmişde giyilen bir tür elbise . 
Mavi karadeniz televizyonundan canlı yayınlatacağız bu durumda tüm dünya seyredecek .hafızlarımız Kuranı-kerim okuyacaklar oradaki Şehitlerimize ve tüm geçmişlerimizin ruhlarına hediye edeceğiz . özelikle gelmek isteyipte gelemeyen Giresunlu hemşerilerimiz .hedef (10)Bin kişi  bunun içinde İstanbul başta olmak Kocaeli,Bursa gibi Giresunluların yoğun yaşadığı  İllerden insanları bekliyoruz zaten İstanbul,un tüm ilçelerinden  ikişer üçer tane otubüs kaltıracağız .Kızlıaydan çadır talebinde bulunduk .gece aydınlatması. Ses düzeni .Mescit.seyyar  levabo.musluklu su Tankeri olacak .federasyon olarak oraya boş gitmeyelim dedik bunun için de çocuklar için oyunçak .yine çocuklar ve büyükler için giyecek götüreceğiz .vermek isteyen hemşerilerimiz bizlerle itibata geçebilirler diye konuştu.
Anma etkinliği Afyon İscehisar Doğanlarköyü Dedesivri tepesinde yapılıyor . bu yıl "30 Ağustos cumartesi saat 17 00 de yapılacak .bizde gazete olarak haydi Giresunlu Şehitine sahip çık unutma oraları doldur meydanı.
 

 
 
Haber:Aydın Kömürcü
 


Etiketler : 30, AĞUSTOS'DA, , , , , , AFYONKARAHİSAR'DAYIZ,


Bu Haber Toplam 7959 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: