Ana Sayfa » Güncel
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
28 Ekim 2012 Pazar 10:38
Yüce Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramının 89. Yılını Kutluyorum.Gelin Cumhuriyet ile ilgili bilgilerimizi kısaca tazeleyelim.Cumhuriyet milletin egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirl

Yüce Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramının 89. Yılını Kutluyorum.

 Gelin Cumhuriyet ile ilgili bilgilerimizi kısaca tazeleyelim.

Cumhuriyet milletin egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimidir.

Abdurrahman ADA dan bayram mesajı var 

Atatürk bu kavramı “Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur.” sözü ile açıklar. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin cumhuriyeti ilan etmesi ile bugün ülkemizde Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.Cumhuriyetin ilanı ile egemenlik milletin sahip olduğu bir unsur haline gelmiş halk yönetimde söz sahibi olmuş ve seçtiği milletvekilleri aracılığıyla temsil edilip yönetimde hak sahibi olmuştur. Cumhuriyet 19 Mayıs ile başlayan ve genelgeler kongreler yeni karar ve adımlarla devam eden sürecin bir uzantısıdır. Mustafa Kemal milletvekilleri ile görüşmeleri sonucunda hazırlanan Cumhuriyet önergesini meclise sunmuş önerge kabul edildikten sonra devletin yönetim biçimi Cumhuriyet olarak devletin adı “Türkiye Cumhuriyeti Devleti” olarak belirlenmiş ve ilk Cumhurbaşkanı olarak Mustafa Kemal Atatürk seçilmiştir.

29 Ekim 1923 tarihi cumhuriyetin ilanı bugünün gecesinde 101 pare top atışı ile kutlanmış daha sonraki yıllarda 29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı olarak tüm yurt genelinde kutlanır hale gelmiştir.

Tekrar bütün milletimizin Cumhuriyet Bayramını Kutlarım.

                                 Abdurrahman ADA

 Esenyurt Belediyesi Basın Yayın vev Halkla İlişkiler Müdürü



Kaynak: abdurrahman ada
Referans: www.abdurrahmanada.comEtiketler : 29, Ekim, Cumhuriyet, Bayramı, ,


Bu Haber Toplam 17556 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: