Ana Sayfa » GİRESUN
23 Yıldır Bitmeyen Cami Sarayburnu
20 Haziran 2010 Pazar 23:22
Bulancak'ta 1987 yılında temeli atılan ve inşaatı halen devam eden Sarayburnu Cami'inin ne zaman hizmete açılacağı konusunda ise henüz kesin bir tarih verilemiyor.

   Bulancak Sarayburnu Camii ve Külliyatını Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin kuruluş tarihi ise 1979. Dernek Başkanlığı’nı Fethi Turan yapıyor. İstanbul’da Saraçhane’de Büyükşehir Belediye Sarayı'nın karşısında bulunan Şehzadebaşı Cami’nin bir benzeri olarak özel bir renkte kesme taşla inşa edilen Sarayburnu Cami, inşaatı bitmemesine rağmen Doğu Karadeniz’in şirin ilçesi Bulancak’ta tüm güzelliği, cazibesi ve ihtişamı ile göz kamaştırıyor.

   Özellikle caminin doğu tarafındaki kapısının dış süslemesi, taş oymacılığının şaheseri olarak gösterilen Anadolu Selçuklu mimarisinin en güzel eserlerinden olan Sivas Divriği Ulu Cami’nin kapısının birebir aynısı yapılarak oluşturuldu. Bu kapının bir özelliği de yapımının masraflarının tamamı Ordu’nun Fatsa İlçesi’nden 2 işadamının maddi katkıları ile karşılandı. Caminin tavan ve duvar süslemeleri tamamen bitirilmiş durumda.

    Ayrıca caminin ortasında fıskiyeli bir süs havuzu bulunuyor. Sarayburnu Cami’nin görünen en önemli ihtiyacı 2 adet yapılacak olan minarelerinin inşaatının henüz başlamamış olması. Ayrıca caminin çevre düzenlemesi, giriş çıkış merdivenlerinin ve cami avlusunda yapılacak olan şadırvanın inşaatına henüz başlanmadı.

   23 yıldır bitirilememesinin en önemli sebebi ise maddi sıkıntılar. Bugüne kadar kısıtlı imkânlarla muhteşem bir eser meydana getiren Bulancak Sarayburnu Camii Ve Külliyatını Yaptırma Ve Yaşatma Derneği, neredeyse bitmek üzere olan caminin bir an önce ibadete açılması için yardımlarınızı bekliyor.

   Yardımların yeterli şekilde gelmesi halinde en geç 2 yıl içinde açılması beklenen Sarayburnu Cami’sine yardım etmek isteyen tüm din kardeşlerimiz aşağıda belirtilen dernek adına kayıtlı hesap numaralarına bağışta bulunabilirler.

 

1. “Allah’ın mescitlerini Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekâtı veren ve ancak Allah’tan korkan kimseler imar eder. İşte onlar doğru yolda bulunanlardan olabilirler.” (Tevbe Suresi, 18)

2. Peygamberimiz (S.A.V.) buyuruyor ki: “Allah’ın rızasını kazanmak kastıyla kim bir mescit bina ederse, Cenab-ı Hak da ona cennette bir köşk hazırlar.” (Rumuzul Ehadis S.441)

3. Bir başka hadislerin de ise şöyle buyuruyor: “Kim bir kuş yuvası kadar bir mescit bina ederse, Allah’ta onun için cennette bir bina inşa eder.” (Et-Tergip Vet-Tertip C.1 Shf,192)

VAKIFBANK BULANCAK ŞUBESİ

DERNEK HESAP NO: 00158007273686496

VAKIF HESAP NO: 00158007293640965

DÖVİZ HESAP NO: 00158048011386212

www.sarayburnucami.com

Haber: Fatma Uğurlu

www.kerasushaber.net



Etiketler : 23, Yıldır, Bitmeyen, Cami, Sarayburnu,


Bu Haber Toplam 19760 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: