Ana Sayfa » Duyurular
10 Bin Kırmızı Benekli Alabalık
29 Temmuz 2012 Pazar 05:37
Tamdere Deresine 10 bin Kırmızı Benekli Alabalık törenle salıverildi.

Vali Dursun Ali Şahin derelere balık yavrularını salmaktan mutlu olduğunu belirterek, gelecekte yöre halkının bu balıklardan besin yönünden yararlanmasının yanında, gelirde elde edeceğini söyledi.
 
 
 
Bu balıkların büyüyerek yavrulaması durumunda Aksu Deresinin ve kollarının kırmızı benekli alabalıklarla dolacağını kaydeden Vali Şahin, “Eğer bu balıklar usulüne uygun olarak avlanırsa tüketmek çok zor. Ama vatandaşımız dinamitle avlaması vuku bulmayacaktır. Derelerin güzelliği suyun güzelliği yanında balıkların da olması ona bir aksesuar katar. Nasıl bir hanımın elinde çantası neyse derenin de aksesuarı bu güzelim balıklardır. Bu balıklar sayesinde hem halkımızın gelirlerinin artması hem de bu balık proteininden yararlanması sağlanmış olacaktır.” dedi.
 
Vali Şahin ayrıca, Şebinkarahisar ve Alucra da ki derelerimize 5, er bin alabalık yavrusu bırakılacağını  ilimiz sınırları içerisinde bulunan AKKÖY 1 ve AKKÖY 2 Barajları ile Karaovacık Deresinden de anaç alınarak bu bölgelere de yavru doğal alabalık salınacağını belirterek, bu konudaki desteklerinden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve ekibine teşekkür etti.
 
 
Konuşmanın ardından derenin iki bölgesine balıklar Vali şahin ve beraberindekiler tarafından salıverildi.
 
Balık salım töreninde Orman Bölge Müdürü Ali Kaya, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ertan Kuduban ile teşkilat mensupları katıldı.
 
 
****************************************************************************
Doğa harikası "Kırmızı Benekli Alabalıklar" derelerimizde.

TİREBOLU ATAKÖY'DE GÖRÜLEN BU BALIKLAR
 
ŞİMDİ TÜM DERELERİMİZDE BOY GÖSTERECEK.     


Etiketler : 10, Bin, Kırmızı, Benekli, Alabalık, ,


Bu Haber Toplam 13048 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: