Ana Sayfa » Belediyeler
‘’Engelliler Madame Tussauds Müzesi’ni ziyaret ett
26 Aralık 2016 Pazartesi 23:18


Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri, sosyal ziyaret programı kapsamında ünlülerin balmumu heykellerinin sergilendiği Madame Tussauds Müzesi’ni ziyaret etti.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde hizmete sunulan ve dünyanın en ünlü balmumu müzesi olma özelliğini taşıyan Madame Tussauds’un çok özel ziyaretçileri vardı. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri, içerisinde dünyaca ünlü 55 ünlü ismin balmumu figürlerinin bulunduğu Müzeyi ziyaret ederek hoşça vakit geçirdi.

Bağcılarlı engelliler sergilenen ünlü isimlerin mumya figürlerine yoğun ilgi gösterdi. Cep telefonlarıyla selfie yapan ve birlikte fotoğraf çekilen engelli kursiyerler, özellikle Fatih Sultan Mehmet, Atatürk, Adile Naşit, ünlü bilim insanı Albert Einstein, dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie, yazar Yaşar Kemal ve futbolcu Arda Turan’ın mumyasına yoğun ilgi gösterdi.

“MUMYALAR İLGİLERİNİ ÇEKTİ”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engelli kursiyerleri sosyal ziyaret programları kapsamında müzelere, tarihi ve turistik mekanlara götürdüklerini belirtti. Dünya çapında tanınan bir mekan olan Madame Tussauds Müzesi’ne götürdükleri engellilerin bilgi sahibi olduklarını da kaydeden Çağırıcı, “Madame Tussauds İstanbul’da, hem tarihi kişilikler tanıtılıyor hem de görsel zenginlikler sergileniyor. Bu yüzden dünyada bile çok yoğun ilgi görüyor. Engelli hemşehrilerim de müzede hoşça vakit geçirerek, bilgi sahibi oldular. Onların mutluluğu için çalışıyoruz.” dedi.

Güncelleyen : Aydın Kömürcü



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6637 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: